1 Marttan itibaren e-arşiv fatura limiti 2 bin liraya indi
BEYŞEHİR - Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No 509) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No 535) Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamasına geçiş zorunluluğunda düzenleme yapıldı.
e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamalarına geçiş yapmak zorundalar.
Ayrıca e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, vergi mükellefi olmayan nihai tüketicilere yapılan satışlarda vergiler dahil toplam tutarının 5 Bin TL'yi, vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından ise işlemin gerçekleştiği yıla ait, fatura düzenleme zorunluluğuna ilişkin tutarı (2022 yılı için 2.000 TL) aşması halinde, faturaların kağıt fatura yerine, Gelir İdaresi Başkanlığının e-Belge Portali üzerinden veya Gelir İdaresi Başkanlığı bilgi sistemleri ile entegrasyonu sağlayan Özel Entegratör kuruluşların bilgi sistemleri aracılığıyla elektronik ortamda e-Arşiv Fatura olarak düzenlenmesi zorunlu oldu.e-Arşiv Fatura Düzenleme Sınırı Nedir?
1 Mart 2022 tarihinden itibaren, e-Belge uygulamalarına dahil olma zorunluluğu bulunmayan mükelleflerin, vergi mükellefi olmayanlara düzenlenen e-Arşiv Faturalar için 5 Bin TL, vergi mükellefi olanlara düzenlenen e-Arşiv Faturalar için 2 Bin TL'dir.
2022 e-Fatura ve e-Arşiv Fatura düzenlememenin cezası nedir?
Vergi Usul Kanunu 353. maddesi kapsamında elektronik belge olarak düzenlenmesi gereken e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-SMM, e-MM ve e-Bilet belgelerinin, kağıt olarak düzenlenmesi, gönderilmesi ve alınması halinde özel usulsüzlük cezası kesilir.
e-Fatura düzenlememenin cezası hakkında ayrıntılı bilgi almak için 2022 e-Fatura Düzenlememe Cezası Nedir? yazımızı okuyabilirsiniz.