2014 Beyşehir Gölü
BEYŞEHİR - Beyşehir Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda düzenlenen kutlama programında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdür Vekili Serhat Uğraş, sulak alanların, yaban hayatı ve çeşitli bitki türlerine ev sahibi yapmakla birlikte, başta temiz su temini olmak üzere balıkçılık, tarım, hayvancılık, saz kesimi, turba çıkartılması, av turizmi ve rekreasyonel faaliyetlere sağladığı imkanlar nedeniyle de insanlar için yaşam alanları olarak öngörüldüğünü söyledi.
Sulak Alanların Korunması Sözleşmesi'ne taraf olan 160 ülkeden birisi olan Türkiye'nin üye olduğu 1994 yılından bu güne kadar sulak alanların korunması ve akılcı kullanımını uluslararası ortamda taahhüt ettiğine ve gereğini bugüne kadar başarıyla yerine getirdiğine vurgu yapan Uğraş, "Ramsar Sözleşmesinin imzalandığı gün olan 2 Şubat tüm dünyada sulak alanlar günü olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu çerçevede ilimizde 2012 yılında Yunak-Çeltik Akgöl Alanı temalı, geçtiğimiz yıl Ereğli Akgöl Sulak Alanı temalı kutlamalar gerçekleştirilirken, bu yıl ise temamız Beyşehir Gölü Sulak Alanıdır" diye konuştu.
Beyşehir gölü ile ilgili çeşitli sunumların gerçekleştirildiği Dünya Sulak Alanlar Günü nedeniyle Öğretmenevi'nde birde Beyşehir Gölü Milli Parkı fotoğraflarının yer aldığı sergi de açıldı. Katılımcılar daha sonra Beyşehir Gölü sahilinde teleskopla gözlemde bulundu.
Kutlama programına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Tekinay, Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Ezgi Dinçtürk, Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdür Vekili Serhat Uğraş, Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, Selçuk Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arslan, Beyşehir ve çevresinde faaliyet gösteren doğa ve turizm derneği kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.