29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

BEYŞEHİR - Vali Yardımcısı Mehmet Ünal'ın Beyşehir Kaymakamlığı makamında bayram tebriklerini kabul etmesinin ardından başlayan kutlamalar, Beyşehir 75'inci Yıl Cumhuriyet Stadyumu'nda devam etti. Vali Yardımcısı Mehmet Ünal ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'un okulların ve ilçe halkının bayramını kutlamasının ardından İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Vali Yardımcısı Ünal, “Bugün coşkuyla, kıvançla, heyecanla ve onurla kutladığımız Cumhuriyetimizin 93’üncü yılı hepimize kutlu olsun” dedi.

Konuşmasında, Türk milletinin tarihteki kurtuluş mücadelesine ve cumhuriyetin ilan edilmesinin ardından elde edilen kazanımlara dikkat çeken Ünal, “Aziz Atatürk’ün her şart ve ortamda daima inandığı ve güvendiği milletinden aldığı güçle kahraman Türk milletinin bütün işgalcilere kafa tutan azmi, inancı ve cesareti sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşının ardından ilan edilen cumhuriyetle, sadece basit bir yönetim değişikliği olmamış, ülkemiz her alanda köklü değişiklikler yaşamıştır. Cumhuriyet, Türk milletinin çağdaşlaşma projesi olmuştur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Ardından öğrencilerin halk oyunu gösterileri izlendi. Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın törenlerde gerçekleştirdiği gösteriler alandaki coşkuyu daha da artırdı.

Törende Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilk ve ortaöğretim kurumlarında ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Bayram kutlamaları, törene katılan gaziler ile okulların resmi geçit töreni ile son buldu.



Diğer Fotoğraflar