Altın Ve Para Çaldığı İddia Edilen 4 Hırsızlık Zanlısı Tutuklandı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, evdeki çelik kasa içerisinde bulunan altın ve paraları çaldığı iddiasıyla jandarma ekipleri tarafından yakalanan 4 hırsızlık zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hırsızlık olayı, 1 Nisan 2022 tarihinde Beyşehir’e bağlı Kurucuova Mahallesi’nde meydana geldi.

Konya’da ikamet eden gurbetçi Halil Ö., yaz aylarında kullanmakta olduğu ve en son üç ay önce kullandığı Kurucuova Mahallesi’ndeki evine geldiğinde, oturma odasında bulunan çelik kasanın açıldığını ve içerisindeki altın ve nakit parasının çalındığını görünce durumu Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığına bildirdi.

Hırsızlık ihbarı üzerine adrese gelen jandarma ekipleri, spiral makinesi ile kesilerek açıldığı belirlenen çelik kasadan 2 bilezik, 18 çeyrek altın ile 5 bin lira tutarında nakit paranın çalındığını belirledi.

Kasa içerisinde yapılan incelemede hırsızların gizli bölmede bulunan 6 bileziği fark edemedikleri için çalamadığını da belirleyen ekipler, bu bilezikleri sahibine teslim etti.

Ekipler, ayrıca evden 1 tüfek ile benzin de çalındığını belirledi.

Jandarma ekipleri, çelik kasadaki altın ve paraları çaldığı iddia edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatırken, yerleşim merkezinde ve çevresinde yaptıkları araştırmalarda 3 şüphelinin eşkal ve kimlik bilgilerine ulaştı.

Beyşehir Cumhuriyet Savcılığı’nın şüphelilerin yakalanması ve olay yerinden alınan DNA örnekleri ile eşleştirilmesi için kan ve kıl örneklerinin alınması talimatı vermesi üzerine jandarma ekipleri, önce arandıklarını haber alınca il dışına kaçan, daha sonra da Beyşehir’e dönüş yaptığı bilgilerine ulaşılan şüpheliler A.S.A., S.S. ve O.D.’yi Beyşehir çarşı merkezinde gözaltına aldı.

Suçlarını itiraf eden şüpheliler, jandarmada yapılan sorgulamasında hırsızlık olayını M.E. ile birlikte gerçekleştirdiklerini ve olayı kimseye anlatmamaları yönünde de tehdit edildiklerini öne sürdü.

M.E.’nin çalınan altın ve bilezikleri de Konya’da çeşitli kuyumculara bozdurduğu bilgisi üzerine jandarma ekipleri gözaltına aldıkları bu kişinin de gittiği kuyumculardaki güvenlik kamera görüntülerini mercek altına aldı.

M.E.’nin kuyumculara bozdurduğu altınlardan elde ettiği paranın bir miktarını döviz bürosunda dövize çevirdiği de tespit edildi.

Şüphelilerin ayrıca Gölyaka Mahallesi’nde bir evden çim biçme makinesi ve profil demir kesme makinası da çaldığı ortaya çıktı.

Gözaltındaki 4 hırsızlık şüphelisi, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin tamamlanması sonrasında “evden hırsızlık” suçlamasıyla sevk edildiği Beyşehir adliyesinde çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.