Amatör Küme Süper Grup'ta Lig Heyecanı Sürüyor

BEYŞEHİR - Konya 100. Yıl Amatör Futbol Ligi Süper Grup’ta 3. hafta maçları oynandı.

Beyşehir’in Süper Grup’taki temsilcilerinden Üzümlüspor elde ettiği 3-2’lik skorlu galibiyetle haftayı 3 puanla kapatırken, Huğluspor ise Derebucak’ta oynanan müsabakada rakibine 2-1’lik sonuçla mağlup oldu.

Beyşehir 75’inci Yıl Cumhuriyet Stadyumu’nda AK-SET Kadınhanı Belediyespor’u konuk eden Üzümlüspor 90 dakikalık müsabaka sonrasında rakibini 3-2 yenmeyi başardı.

Müsabaka öncesi sahaya Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99.yıldönümü dolayısıyla “Türkiye Cumhuriyeti 99 yaşında” yazılı pankartla çıkan yeşil beyazlılar, tribünleri dolduran taraftarlarından da uzun süre alkış aldı.

İlk yarısı 1-1 sona eren karşılaşmada, Üzümlüspor’un gollerini 20.dakikada Bilal Özdede, 78.dakikada Gürbüz Altaş, 80.dakikada ise kaptan Gökhan Demircan kaydetti.

Yeşil-beyazlılar rakibini 3-2 mağlup ederken ligdeki ilk galibiyetini de elde etmiş oldu.

Temsilcilerimiz Beyşehir Üzümlüspor Beyşehir 75. Yıl cumhuriyet Stadında ağırladığı Kadınhanı Belediyesporu 3-2 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.

Maçı Üzümlüspor yöneticilerinin yanısıra Beyşehir Belediyespor yöneticileri de izledi.

Maç sonrası Beyşehir Üzümlüspor Başkanı Ali Ece yaptığı açıklamada; “zor bir maç oldu bu maç, iki haftadır bir şansızlık gidiyordu, bu hafta o şansızlığı kırdık çok şükür. İnşallah yolumuza daha emin adımlarla ilerleyeceğiz. Buradan bu başarıyı, bu galibiyeti Üzümlüspor taraftarına armağan ediyorum. Bizim normalde parolamız Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) çıkmak tabiki ama, öncelikle süper Amatör lig’de kalıcı olmak. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz, güzel bir kadro kurduk, güzel bir ortamımız var. Artık Üzümlüspor’da hak ettiği yere gelecektir inşallah” dedi.

Bir diğer temsilcimiz Huğluspor ise Derebucakta karşılaştığı Karapınar Belediyespor’a 2-1 mağlup oldu.

Süper Grup’ta 3. Haftanın diğer maçlarında ise haftaya lider giren Ömeranlıspor deplasmanda Ilgın Belediyespor’a 1-0 yenilirken, sahasında Cihanbeyli Belediyespor’u 11-0 yenen Akşehirspor liderliğe yükseldi. Haftanın diğer maçlarında ise alınan sonuçlar:

Akören Kültürspor- Ülkümspor: 1-0,

Öntur Havzanspor - Kulu Belediyespor: 0-3 sonuçları alındı.