Avrupa Şampiyonası'nda Da Gözümüz Milli Gururumuz Zeliha'da!

Son dünya şampiyonu milli tekvandocumuz, 8 Nisan'da Bulgaristan'da başlayacak şampiyonada Türkiye'yi yine ay yıldızlı mayo ile temsil edecek.

Güney Kore'nin Muju kentinde 2017 yılında düzenlenen 23.Dünya Büyükler Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye'ye 53 kiloda dünya şampiyonluğunu kazandırarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Beyşehirli milli sporcumuz Zeliha Ağrıs, 8-11 Nisan 2021 tarihleri arasında Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilecek olan Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası'nda da ay yıldızlı formayla ülkemizi temsil edecek.

Türkiye'de gözler şampiyonada ter dökecek tüm milli sporcularda olacak ama, bir başka isim var ki Zeliha Ağrıs ismi, Beyşehir'de daha yakından takip edilecek.

Beyşehir'in milli gururu Ağrıs, Avrupa Şampiyonası'nda yine aynı kiloda altın madalya için mücadele verecek, başarı kariyerine bir yenisini daha eklemek isteyecek.

MİLLİ TAKIM BULGARİSTAN'A GİTTİ

Bu arada, Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası’na katılacak Tekvando Milli Takımı, Bulgaristan’a gitti.

Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası, 8-11 Nisan tarihleri arasında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gerçekleştirilecek.

Ülkemizi şampiyonada kadın ve erkeklerde 8’er olmak üzere toplam 16 sporcu temsil edecek.

“OLİMPİYATLAR ÖNCESİ EN BÜYÜK PROVA”

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, şampiyonadan başarıyla döneceklerine inandığını söyledi.

Başkan Şahin, “Tekvandoda yılın ilk büyük şampiyonasına hazırız. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na 3 aydan biraz daha fazla bir süre var. Olimpiyat oyunları öncesinde en önemli provamızı burada yapacağız. Teknik ekibimize ve sporcularımıza sonuna kadar güveniyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek başarılı sonuçlarla ülkemize döneceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Milli takım kafilemizde bulunan sporcular şu şekilde:

Kadınlar:

Rukiye Yıldırım (46 kilo), Merve Dinçel (49 kilo), Zeliha Ağrıs (53 kilo), Hatice Kübra İlgün (57 kilo), İrem Yaman (62 kilo), Nur Tatar (67 kilo), Nafia Kuş (73 kilo), İkra Kayır (+73 kilo)

Erkekler:

Görkem Polat (54 kilo), Cihat Çakmak (58 kilo), Hakan Reçber (63 kilo), Emircan Turan (68 kilo), Ferhat Muhammet Saroğlu (74 kilo), Hasan Can Lazoğlu (80 kilo), Orkun Ateşli (87 kilo), Emre Kutalmış Ateşli (+87 kilo)