Başkan Özaltun'dan Din Görevlilerine 15 Temmuz Teşekkürü

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi'nde verdiği yemekte İlçe Müftülüğü bünyesinde şehir merkezindeki camilerde görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi. Yemeğe, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, ilçe vaizi, imam ve müezzin kayyımlardan oluşan din görevlileri katıldı.

Toplantı vesilesiyle ilk kez din görevlileriyle bir araya geldiklerini vurgulayan Başkan Özaltun, 15 Temmuz'un unutulmaması gereken çok önemli bir tarih olduğunun altını çizdi. Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak da 15 Temmuz'u unutturmayacaklarını ve unutulmaması adına da çok çeşitli faaliyetler yürüttüklerini kaydetti.

Meydanlarda yapılan o dualarla o çok kritik süreci atlattıklarına vurgu yapan Özaltun, "Demokrasisine, vatanına, bayrağına sahip çıkan toplumun her kesimiyle, vatandaşlarımız, müftümüz, din görevlilerimiz, belediye personelimiz, siyasi parti ilçe teşkilatlarımızla bir ve bütün olarak o gece ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinde gösterdiğimiz beraberlikle çok şükür 15 Temmuz geride kaldı. Allah'ımıza binlerce kez şükrediyoruz. İnşallah, bir daha memleketimiz başka 15 Temmuz'lar yaşamasın diye dua ediyoruz.Bu anlamda, bugün 15 Temmuz'u unutturmama anlamında bu yemek vesilesi ile bir araya gelmiş bulunuyoruz" ifadesini kullandı. 

Müslüman coğrafyada akan kan ve gözyaşları konusuna da değinen Özaltun, artık bu zulme bir son verilmesini arzu ettiklerini dile getirdi. Halep'te yaşanan dramdan da söz eden Özaltun, "15 Temmuz bir Kurtuluş Savaşıydı aslında. Bunu hepimiz bugün artık çok iyi görüyoruz. Eğer 15 Temmuz günü bunlar başarılı olsaydı, biz Halep'ten daha kötü olabilirdik, biz Suriye'den daha kötü olabilirdik. ve üzülerek söylüyorum ki bugün Halep'teki kardeşlerimize Türkiye Cumhuriyeti olarak sadece biz sahip çıkıyoruz. Ama eğer Türkiye'de bizlerin başına böyle bir olumsuzluk gelseydi bilmiyorum bize sahip çıkan olur muydu. Ben sanmıyorum ama. İnşallah Allah'ım ülkemizi o durumlara düşürmesin. Zira hep söylüyorlar ya 'son kale Türkiye' diye. Allah'ın izni ile bu son kale yıkılmayacak. Kardeşlerimiz için bu kale sonuna kadar dimdik ayakta kalacak.

 " Türkiye ve İslam Alemi çok ciddi sınavdan geçiyor"

 Beyşehir Müftüsü Mahmut Çelikoğlu da, ülkenin ve İslam aleminin çok ciddi bir sınavdan geçtiğini söyleyerek, "Böylesine kritik hadiselerin olduğu dönemde Belediye Başkanımızın bizi bu şekilde yuvarlak masa etrafında toplamasından dolayı ciddi memnuniyetimi bildirmek istiyorum" dedi.

Kendilerinin ülkeye ve İslam Alemine verecekleri çok güzel şeylerin olduğunu ifade eden Çelikoğlu, "Bu yemek bir ivme olacak inşallah. Kendimizi, sorumluluğumuzu daha iyi bileceğiz, daha iyi tanıyacağız. Ülkemize, milletimize daha ivmeler verebiliriz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Çelikoğlu ve din görevlilerine teşekkür plaketleri Belediye Başkanı Murat Özaltun ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol tarafından takdim edildi.



Diğer Fotoğraflar