Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı’nın makamına gelerek işsiz oğlu için iş isteyen Ayşe Tetik, girişte gördüğü herkesten bu konuda yardım istedi. Belediye Başkanı Taşcı, oğlu için iş isteyen yaşlı kadının oğlunun kimlik bilgilerinin alınması talimatını verdi.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, her gün bu manzaralarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, belediyede çalışmak üzere iş için gelen gençlerin yanı sıra ailelerinin ya da araya hatırlı kişileri sokarak bu konuda yardım isteyenlerin olduğunu söyledi.
Her gün iş için 5-6 başvurunun olduğunu belirten Taşcı, bu taleplere Belediye olarak cevap verebilmelerinin mümkün olmadığını söyledi.
Belediye kapısının bir iş ya da istihdam kapısı gibi algılandığını ama böyle bir durumun sözkonusu olmadığını belirten Taşcı, “Bize gelenler genelde belediyede çalışmak için iş istiyor. Bu olmazsa, diğer kurum ya da özel sektörde iş bulma konusunda yardımcı olmamızı istiyor. Belediye herkes için tabi iş kapısı değil.Biz sezonluk olarak hem park ve bahçelerde, hem İŞ-KUR kapsamında, hem de ara eleman olarak fen işlerinde bir kısım şirket elemanını istihdam ettik. Ama, bunun da sayı ve sınırı var.”diye konuştu.
Bunun haricinde işsizleri istihdam etme gibi bir durumlarının olmadığını vurgulayan Taşcı, şöyle devam etti:
“Vatandaşlarımız yoğun bir şekilde sanki sürekli belediyeye işçi alınıyoruş, istihdam sası varmış gibi iş kapısı gibi görüyor. Bu mümkün değil, ancak bir elemanımız işini bırakırsa veya bazı olumsuzluklardan kaynaklanan işine son verme gibi bir durum hasıl olursa yerine alınacak bir iki kişiyi istihdam edebiliriz. Ki, bu da sınırlı tabi.”
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, işsiz gençlere istihdam edilmeleri konusunda çeşitli tavsiyelerde de bulunurken, özellikle kalifiye eleman olmaları halinde günümüzde özellikle Beyşehir’de işsiz kalmanın mümkün olmadığını belirtti.
Beyşehir sanayisinde yoğun bir çalışma temposu olduğundan söz eden ve özellikle son dönemde tüfek sektörünün büyük bir atılım içerisine girdiğini ve kalifiye eleman ihtiyacı içerisinde olduğunu vurgulayan Taşcı, şunları kaydetti:
“Tüfek piyasası kalifiye elemanı alıyor. Özellikle CNC kullanmasını bilen, torna tezgahını iyi kullanan bir gencin şu anda Beyşehir’de işsiz kalması mümkün değil. Mermer ve tekstil sektöründe iş imkanları bulunuyor. Ama, tabii önce işi öğrenmesi, mesleki eğitim görmeleri gerekiyor.Bu kursları eğitimleri alan gençlerin işi önünde hazır aslında.
Bu sene, organize sanayi bölgemizde hükümetimizin arsa teşvikinden yararlanarak yatırım yapmaya hazırlanan müteşebbislerin fabrikalarını tamamlamalarının ardından burada kurulacak 15-16 fabrikada gelecek birkaç sene içerisinde 500 ila bin arasında işsiz gencin ek istihdam imkanı bulabileceğini tahmin ediyorum.
Bölgemizdeki yolların açılması ve turizmle ilgili gelişmelerin hayata geçmesinin ardından ise birkaç yıl içerisinde Beyşehir’de zaten yeni istihdam sahaları oluşacak. Dışarıdan da insanlar Beyşehir’e gelmeye başlayacaklar.Bu konuda bölgemizin önü açık. Ancak, işsiz gençlerimizin bölgemizde iş bulabilmesi için nitelikli hale gelmesi kaçınılmaz.”
Beyşehir’de iş için belediye kapısını aşındıran gençlere belediyede iş veremeseler de, özek sektörde iş imkanı olan kuruluşlarla bağlantı kurarak yardımcı olmaya çalıştıklarını da anlatan Taşcı, “Bölgemizde insanlara iş sahası oluşturmak için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Beyşehir HEM’le de bu konuda işbirliğine giderek özellikle mesleki eğitim konusunda çeşitli projeler üretiyoruz. İşte iş makineleri operatörlüğü kursları, hanımlara yönelik açılan birçok kurs bunlara örnek teşkil ediyor. Belediye olarak bu konulara altyapı desteği veriyoruz.”dedi.