Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, asılsız iddialar üzerine açıklamada bulundu

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır 90’lı yılların başından bu yana Andezit ve Bazalt ocağı işletmeciliğinde kendi malzemesini kendisi üreten Beyşehir Belediyesi anlayışı ile tasarruf politikaları kapsamında kamuoyunu bilgilendirdi.

Bazı basın yayında, söz konusu numune çalışmaları kapsamında, Belediyemizin taş ocağı başvurusu ve ön müracaat izinlerine istinaden, Hüyük ilçesi İmrenler ve Selki mahallelerinin üst bölgesindeki dağlarda yapılan çalışmaları, Hüyük ilçe Jandarma Komutanlığına bilgi verecek iken,  aynı saatlerde Belediye personelimizin eşinin cenazesi dolayısıyla ve çalışma yapan personellerimizin de alana erken intikali sonucu hukuksuz çalışma yapılıyor algısı ortaya çıkmıştır.

Burada yapmak istediğimiz çalışmanın amacı numune alarak taşın kalitesini görmek adına yapılan ön hazırlık çalışmalarıdır. Bu çalışma, Diyabaz ve mermer işletmeciliğinde yapılan rutin bir işlemdir. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere tamamen yasal olup Belediyemiz adına başvurumuz/ön müracaat izinlerimiz mevcuttur.

Başkan Bayındır, “Diyabaz ocağını Beyşehir Belediyesi adına aldım!”

Başkan Bayındır kamuoyuna ise şu açıklamalarda bulundu, “At binenin, kılıç kuşananın der atalarımız. Beyşehir’de hep birlikte üreten Beyşehir sloganıyla çıktığımız bu yolda, Allahuteala bize bu görevi nasip ettiği için şükrediyorum. Biz kendi yağıyla kavrulan, kendi ekmeğini üreten belediye olduk. Biz bunu 90 yılında yine dağlarda, andezitler, bazaltlar bulup kaldırımlara döşedik. Bu Diyabaz ocağını Beyşehir Belediyesi adına aldım. Beyşehir Belediyesi adına dün İmrenler ve Selki mahallelerinin üst bölgesindeki dağlardan numune aldık. Bizim ruhsatımız ön müracaatımız işletme izinlerimiz, Beyşehir belediyesi adına olacaktır. Amacımız Beyşehir belediyesine kaynak yaratmaktır. Boş durmadan dağlarımız da neler var bunları gündeme çıkarmak tüm gayretimiz. Beyşehir halkına minnet, şükran ve teşekkürlerimi iletiyorum.