Beyşehir’de 23. Geleneksel Rahvan At Yarışları Düzenlendi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübü tarafından Beyşehir Gölü kenarındaki Soğla bölgesindeki yarış pistinde rahvan at yarışları müsabakaları düzenlendi.

Farklı illerden Beyşehir’e gelen yarışçıların katıldığı ve büyük bir çekişmeye sahne olan yarışlarda, baş, baş altı, büyük ve küçük orta, deste, 4’lü, 3’lü ve 2’li tay, ithal A ve B ile Arap ve İngiliz atları kategorilerinde yarışlar yapıldı.

Yarışlar sonunda kategorilerinde dereceye giren isimlere kupa ve para ödülleri yarışlara katılan protokol tarafından verildi.

 

Yarışlar esnasında, yarışa Konya Tuzlukçu’dan katılan Murat Altunel’in sahibi olduğu ve jokeyliğini yaptığı “Artro Ahmet” adlı İngiliz yarış atı, son düzlüğe girerken virajı alamayarak pistten çıktı.

Jokeyinin yere düşerek yaralanmasına ve hastaneye kaldırılmasına yol açan yarış atı, Beyşehir Gölü kıyısındaki sazlıklar arasına girerek kayboldu. 

Göl içerisine giren at, jandarma ve balıkçılar yardımıyla yakalandı.

Ambulansla hastaneye götürüldükten sonra tedavisi tamamlanıp taburcu edilen jokey Murat Altunel, gazetecilere, daha önce başına yarışlarda böyle bir olay gelmediğini anlatırken, “Kayışı kopunca virajda savrulduk. Başımıza böyle bir şey daha önce gelmemişti” diye konuştu.