Beyşehir’de apartman dairesinde korkutan yangın

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, 5 katlı bir apartmanın bir dairesinde mutfakta çıkan yangın apartman sakinleri arasında korku yaşanmasına yol açtı.

5 katlı bir apartmanın 5'inci katında mutfakta çıkan yangın evin diğer odalarına sıçramadan söndürüldü. Yangın sonrası dairesinde yangın çıkan kişi ile apartman sakinleri arasında tartışma yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Yeni Mahalle, Bağlar Caddesi üzerindeki  5 katlı bir apartmanın 5'inci katından yükselen dumanlar üzerine itfaiyeye yangın ihbarı yapıldı.

Adrese kısa sürede itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken,  yangın çıkan daire ile binadaki diğer dairelerde oturanlar hemen tahliye edildi.

Zafer C.'ye ait dairede mutfakta mutfak tüpünden çıktığı belirlenen yangın dolayısıyla içeriye oksijen tüpü ve gaz maskesi takarak girebilen itfaiye ekipleri, yanan tüpü önce ıslak battaniye ile üzerini örtüp söndürmeye çalışırken, ardından  su sıkarak söndürüp balkona çıkardı. 

Ekipler ardından mutfaktaki alevlere müdahale etti, yangın kontrol altına alınırken, dairedeki duman da tahliye edildi.

Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede büyümeden ve evin diğer odalarına sıçramadan söndürüldü. Yangın sonucu mutfak eşyalarının ve dolaplarının zarar gördüğü belirlendi.

Bu arada, yangın haberini alarak çalıştığı işyerinden gelen evde kirada oturduğu öğrenilen Cemal E.'ye apartman sakinleri "neredesin, nereden geliyorsun" diye tepki gösterince gerginlik yaşandı. Kendisine tepki gösteren bir kişinin üzerine yürüyerek, "işimden geliyorum" diyen Cemal E. ile "sokağa çıkma yasağı var, ne işinden geliyorsun' sözleri ile aralarında başlayan tartışma, araya giren polis tarafından kavgaya dönüşmeden önlendi. 

Yangının, mutfak bölümünde aile fertlerinin kahvaltı yapmaya hazırlandığı sırada meydana geldiği ve mutfak tüpünden kaynaklandığı tesbit edildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.