Beyşehir'de Camiler Cıvıl Cıvıl

BEYŞEHİR - Hastane Camisi’nde gerçekleştirilen programda, alış konuşmasını ilçe müftüsü Mahmut Çelikoğlu yaptı.
 

ÖĞRENCİLERE KİTAP SETLERİ BU YIL DA ÜCRETSİZ…

Beyşehir İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu da, konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülke genelindeki büyük camilerde ve tüm Kur’an Kurslarında İslam’in temel değerlerini çocuklara  en güzel şekilde öğretebilmek için bu kursları tertip ettiklerini anlattı. Geçtiğimiz yıl ülke genelinde yaz Kur’an kurslarına 3 milyon öğrencinin geldiğini, Beyşehir’de bu sayının 3 bin 112 olduğunu hatırlatan Çelikoğlu, anılan dönemde 132 farklı noktada, 160 öğretici ile öğrencilere dini eğitim verildiğini kaydetti. Çelikoğlu, “Bu yıl da kurslarımızda elde edeceğiniz bilgilerle öğreneceğiniz Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler sayesinde Allah’a nasıl dua edeceğimizi iyi bir şekilde öğrettikten sonra hayatta inşallah daha başarılı olacağınıza ben inanıyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl  da kurslarımızda eğitim göreceğiniz kitap setlerini ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bu yıl 3 bin kitap setini sizlere ücretsiz olarak verdik. Bu konuda, destek sağlayan devlet erkanımıza ve yetkililerimize canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. Çelikoğlu, konuşmasında, kursiyer öğrencileri verilecek eğitim konuları hakkında da bilgilendirdi.

      Belediye Başkanı Murat Özaltun,  kurs faaliyetlerinde Belediye olarak üzerlerine düşen ne varsa her zaman katkıda bulunmaya, destek vermeye hazır olduklarını belirterek, “Her zamanki gibi sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Sizlerden isteğimiz; ahlaklı, çalışkan, Peygamber Efendimizin yolunda ilerleyen bir nesil olarak yetişmenizdir” dedi.

Yarının büyükleri olacak çocukları çok sevdiklerini ve onlara güvendiklerini  konuşmasında dile getiren Özaltun, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimine de değindi.  Darbecilerin amaçlarının çocukların camilere gelmemesi olduğunu vurgulayan Özaltun, “Onlar ne yaptılar, camilerimizi, külliyemizi, TBMM’ni bombalamaya kalktılar. Neyi amaçlıyorlardı; burada toplanmamızı, birarada olmamızı engellemek istiyorlardı. Ama şükürler olsun ki, o gece din görevlilerimizin minarelerden okuduğu sala ve ezan sesleriyle halkımız meydanlarda toplandı ve bu terör örgütüne ‘dur’ dedi. Yine saldırmaya devam edeceklerdir. Bu münasebetle sizler büyüyeceksiniz, büyüdüğünüzde inşallah onlara sizler de bugün olduğu gibi fırsat inşallah vermeyeceksiniz, bu konuda da sizlere güveniyoruz” diye konuştu.

Özaltun, konuşmasının sonunda Kur’an Kursu öğrencilerine bayramdan sonra Belediye olarak dondurma ikramında bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner de, verilen bu eğitimlerin çok önemli olduğunu belirterek, yaz Kur’an kurslarının açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Programa, daire amirleri,  kurs öğreticisi din görevlileri ve öğrenciler katıldı.