Beyşehir’de Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri

BEYŞEHİR - 15 Temmuz 2016’daki hain FETÖ darbe girişiminin 8’inci yılında Beyşehir ilçesinde de "Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma" etkinliği düzenlenecek.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türk tarihine kara bir leke olarak geçen ama aynı zamanda büyük bir direnişin ve birlik ruhunun simgesi haline gelen 15 Temmuz’da bu yıl da Beyşehir’de coşkulu anma ve kutlama etkinlikleri hazırlandığını söyledi.

Başkan Bayındır, ilçe merkezinde göl kenarındaki Vuslat Park’ta yer alan festival meydanında gerçekleştirilecek 15 Temmuz milletin zaferi ve anma programına tüm Beyşehirliler’i davet etti.

Öte yandan, Beyşehir’de İlçe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenecek programın ayrıntıları da belli oldu.

15 Temmuz 2024 Pazartesi günü program Gökçimen Mahallesi’nde saat 10.00’da 15 Temmuz Şehitler Ormanı ziyareti ile başlayacak, saat 11.00’de ise  Adliye karşısındaki Şehitlik Anıtı ziyareti ile devam edecek.

Program kapsamında Merkez Çarşı Camisinde öğlen namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlit programı gerçekleştirilecek, ardından şehit aileleri, gaziler ve şehit kabirleri ziyaret edilecek.

Akşam saatlerindeki program ise saat 19.00’da anıt alanında toplanma ve mehter takımı eşliğinde festival alanına yürüyüş ile başlayacak.

Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasını müteakip protokol konuşmaları yapılacak, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millete sesleniş konuşması canlı olarak dinlenecek.

Saat 21.15’te ise muhtelif programlar düzenlenecek ve demokrasi nöbeti başlayacak.

Mehteran gösterileri ve şiir dinletilerinin de yer alacağı programda ardından İlçe Müftülüğünün hazırladığı program izlenecek.

Programda saat 00.13’te ise ilçedeki tüm camilerin merkezi sisteminden aynı anda salalar okunacak.