Beyşehir’de kumarhaneye çevrilen adrese polis baskını

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, kumarhaneye çevrilen bir eve polis ekipleri tarafından düzenlenen baskında 1’i evsahibi toplam 10 kişi yakalandı.

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dalyan Mahallesi’nde ikamet olarak kullanılan bir adreste  kumar oynatıldığı yönünde aldığı bir ihbarı değerlendirerek çalışma başlattı.

Harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Bürosu Amirliği ekipleri, Dalyan Mahallesi’nde bulunan  ve  ikamet olarak kullanılan 5 katlı bir  binanın teras  katına  saat 23.00 sıralarında ani  baskın düzenledi.

Polis ekipleri baskında evde  bir masa etrafında kumar oynadığı iddia edilen  9 şüpheliyi yakaladı.  Baskında ekipler  oyun oynanan kırmızı renkli masa üzerinde 18 deste iskambil kağıdı  ele geçirdi ve şahısların üzerlerinde ise yaklaşık  21 bin lira buldu.

İlçe Emniyet Müdürlüğüne  götürülerek ifadeleri alınan  şüphelilerden  evsahibi E.A. adlı kadın hakkında adli ve idari, kumar oynadığı iddia edilen 9 şüpheli  hakkında ise idari işlem başlatıldı.   

Bu kapsamda evsahibi E.A. adlı kadın hakkında kumar oynanması için yer ve imkan sağlanması suçlamasıyla adli yönden işlem başlatılırken, 1593 sayılı umumi ilçe hıfzıssıhha kanununun 282’inci maddesi gereğince koronavirüs  tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralı ve tedbirlerini ihlal ettiği gerekçesiyle de 3 bin 180 lira para cezası kesildi.

Evde kumar oynadığı iddia edilen  9 şüpheliye de kumar oynamaktan kabahatlar kanunu kapsamında işlem yapılarak kişi başı bin 225 lira olmak üzere toplamda 11 bin 25 lira idari para cezası uygulandı. Aynı şüphelilere ayrıca umumi hıfzıssıhha kanunu kapsamında sosyal mesafeyi korumamaktan kişi başı 3 bin 180 lira olmak üzere toplamda 28 bin 620  liralık para cezası uygulandı.