Beyşehir’de “Peygamberimiz, Cami Ve İrşad” Konferansı Düzenlendi

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen konferansta kürsüye gelen Beyşehir İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, “Bu haftadaki mottomuz çağrıya kulak ver” diye konuştu.

Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen “Peygamberimiz, cami ve irşad” temalı konferansın açılışında konuşan Müftü Kükrek, bu yıl camiler ve din görevlileri haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası’nın aynı tarihlere denk geldiğine dikkati çekerek, “Mevlid-i Nebi Haftası da 8 Ekim’de başlıyor. Biliyorsunuz 1986 yılından beri Peygamberimizin doğum günü resmi törenlerle kutlanmaktadır. Bu yıl ilk defa iki program iki hafta üst üste geldi. Bunun sevincini ve gururunu yaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

İki haftanın birden kutlandığını vurgulayarak bu haftadaki mottonun ise ‘çağrıya kulak ver’ olduğunu hatırlatan Kükrek, şöyle devam etti:

“Camiler ve din görevlileri haftasında ayrıca programlarımızın başlığı da ‘Peygamberimiz, cami ve irşad’. Biz neye çağırıyoruz, Peygamber Efendimiz neye çağırıyor, ezanlar neye çağırıyor? Birkaç kelimeyle izah edecek olursak, Peygamber Efendimiz birliğe, dirliğe, imana, camiye, güzel ahlaka çağırıyor. Ezanlar, vatana, millete, bayrağa saygıya, sevgiye çağırıyor. Dine, diyanete, birliğe, saygıya çağırıyor. Bu salonu doldurarak bu çağrıya kulak verip teşrif ettiğiniz için minnettarız hepinize.”

Konuşmaların ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Prof.Dr.Seyit Avcı, “Peygamberimiz, cami ve irşad” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Programın sonunda ilçe protokolü ve davetliler salon çıkışında hazırlanan fotoğraf sergisini gezdi.

Konferansa Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İlçe Belediye Başkanı Adil Bayındır, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Türken, AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin, MHP İlçe Başkanı Nazım Parla, kurum müdürleri, vatandaşlar katıldı.