Beyşehir'de Yakalanan Minibüsten Cephanelik Çıktı

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri yol uygulaması esnasında şüphelendikleri bir minibüse dur ihtarında bulundu.

Dur ihtarına uymayan araç ile polis ekipleri arasında yaşanan yaklaşık 30 km'lik kovalamaca sonucu şüpheli minibüs Beyşehir Üstünler Mahallesinde yakalandı. Minibüste yapılan detaylı aramada içi nohut dolu bir çuvalda çoraba sarılmış vaziyette atışa hazır birçok tabanca ele geçirildi.

Birleştirildiğinde 140 adet tabanca haline gelebilecek, tabanca parçası polis ekipleri tarafından tek tek sayıldı. Araçta ele geçirilen 140 adet tabanca gövdesi, 142 adet tabanca namlusu, yiv ve set, 139 adet icra mili ve atım yatağı, 80 adet tabanca mili, sürgü tutucu ve pim ile nohut çuvalından çıkan 3 adet atışa hazır tabancaya el konuldu.

Edinilen bilgiye göre polis ekiplerince nohut çuvalı içersinde ele geçirilen tabanca ve parçalarının piyasaya sürülmek üzere hazırlandığı öğrenilirken, gözaltına alınan minibüs sürücüsü D.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.