Beyşehir’e İllik Ne Güzelde Yakışır

BEYŞEHİR - ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki’nin “seçimden önce il olacaklar” diyerek paylaştığı 12 ilçe arasında Konya Ereğli’nin isminin de yer almasının ardından, gözler yıllardır bu konuda büyük bir beklenti içerisinde olan Beyşehir’e de çevrildi.

Pösteki’nin, 2023 yılının haziran ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce 81 olan il sayısının 93’e çıkabileceğine yönelik geçtiğimiz günlerdeki paylaşımı, kısa sürede büyük bir yankı uyandırdı.

Pösteki’nin ayrıca il olmasını bekledikleri 12 ilin adını ve nüfus sayısını da takipçileriyle paylaşmasının ardından gözler Konya’da yıllardır il olma hayali olan ilçelere çevrildi.

Bu iddia sonrası ismi il olacak ilçeler arasında geçen Konya Ereğli’yi heyecan sardı. Hatta, konuyu ayrıntılarıyla ele alan ulusal bir televizyon kanalı da haber bülteninde Ereğli’ye plaka numarası olarak da 85’i verdi.

Kamuoyunda yeniden gündeme gelen ve tartışılmaya başlanan illik konusunda yıllardır bir beklenti içerisinde olan 93 bin nüfuslu Akşehir ilçesinde de nüfusun 100 bine ulaştırılmasına yönelik içerisinde Akşehir Belediyesi’nin de olduğu bir takım çalışmalar başlatıldı.

BEYŞEHİR İL OLUR MU?

Gündemdeki bu illik konusu AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin’e de soruldu.

Elkin, ilçe teşkilatında yaptığı açıklamada, Beyşehir’e illiğin yakışacağını söyledi.

Elkin, Türkiye’de illik konusunun bir milletvekilinin tweet atmasıyla seçim öncesinde yeniden gündeme geldiğine dikkati çekerek, “İl sayısının artırılacağı, bunun içerisinde başka bir illerin olduğu, yani ilçelerin ile dönüştürüleceği konusunda bir takım spekülasyonlar oldu.”ifadelerine yer verdi.

“İLLİK KONUSU BEYSEHİR’İN HEP HAYALİDİR”

Elkin, ancak şu anda AK Parti Hükümeti’nin bu yönde bir çalışması olmadığının altını çizerek, “AK Parti hükümetimizin ya da cumhurbaşkanımızın bizim bildiğimiz kadarıyla illik konusunda bir çalışması söz konusu değil. Bizim yukarıdan aldığımız öyle bir illik çalışması olduğunu da duymadık. Ama gündeme gelecek olursa, bu yıllardır Beyşehir’in hep hayalidir.

“BEYŞEHİR’İN İL OLMASINI BEN DE İSTERİM”

İl olma hayalidir. Ben de bir ilçe başkanı olarak ya da bir Beyşehirli birey olarak il olmasını Beyşehir’in tabii ki isterim. Onu özellikle söyleyeyim.” diye konuştu.

Son günlerde illik konusunda Ereğli ve Akşehir ilçelerinin konuşulduğunu belirten Elkin, Beyşehir’e de illiğin yakışacağını vurgulayarak, “Beyşehir’e illik yakışır mı, evet yakışır. Ama bu konuda herhangi bir çalışma söz konusu değil. Bunu özellikle söylemek isterim. Yani gündeme gelen herhangi bir şey yok. Arka planda bu konuda yürütülen bir çalışma da yok. Bizim aldığımız bir duyum da yok, onu da söyleyeyim. İllik konusu, Beyşehir’in her zaman beklediği, her zaman istediği bir şeydir. İnşallah, ilerleyen zamanlarda olursa da biz ziyadesiyle bundan memnun oluruz.”