Beyşehir Emekliler TOKİ’sinde Sevindiren Haber

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından emeklilere yönelik olarak yapılması planlanan konut projesinde ihale sürecinin tamamlandığı bildirildi.

AK Parti Beyşehir İlçe Başkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Merkez Hacıakif Mahallemizde 413 konuttan oluşan ve emekliler TOKİ olarak adlandırılan konutların ihale süreçleri tamamlanarak imal ve yapım aşaması başlamıştır” denildi.

Açıklamanın devamında şu cümlelere yer verildi:

“Sürecin başından bugüne kadar göstermiş oldukları ilgi ve destekten dolayı öncelikle Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, bölge milletvekilimiz Sayın Gülay Samancı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Sayın Mustafa Akış ve Konya milletvekillerimize teşekkür ediyor, Beyşehir’imize ve değerli hemşehrilerimize hayırlı olsun diyoruz.”

413 EMEKLİ İSTİFADE EDECEK

Kamuoyunda Hacıakif konutları olarak bilinen toplu konut projesinde kur’a çekimi yapılmış ancak aradan geçen uzun süreye rağmen ihale süreçlerindeki iptaller sebebiyle konutların yapımına başlanamamıştı.

AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin, AK Parti İlçe Teşkilatı’nda geçtiğimiz haftalarda konuyla ilgili yaptığı açıklamada, emeklilere yönelik 413 konut ve 16 dükkan inşaatını kapsayan proje ile ilgili kendilerine de çok sorular geldiğini belirterek, 2019 yılında kura çekilişi yapılan projede müracaatta bulunan vatandaşların da haklı bir beklenti içerisinde olduklarını dile getirmişti.

Elkin, Beyşehir’de emeklilere yönelik toplu konut projesinden vazgeçilmediğini ve mutlaka ilçeye kazandırılacağını ifade edeken bu projenin 15 Aralık 2022 tarihinde TOKİ Başkanlığı tarafından yeniden ihaleye çıkarılacağını kaydetmişti.

Hacıakif Mahallesi’nde yeni Beyşehir Devlet Hastanesi yakınlarına inşa edilecek olan konutlar tamamlandığında göl manzarasıyla da dikkati çekecek.