Beyşehir Gölü Nilüfer Bahçesi Dünyaya Tanıtılacak

BEYŞEHİR - Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda yer alan nilüfer bahçesi, aynı zamanda balıkçılık da yapan tekne sahiplerinin bir araya gelerek kooperatif çatısı altında buluşmasıyla dünyaya tanıtılacak.

Beyşehir Gölü’ne kıyısı bulunan Çiftlik Mahallesi’nde geçtiğimiz yıllarda keşfedilmesinin ardından yörede yaşayan balıkçıların turizme kazandırılması yönünde çalışma başlattığı nilüfer bahçesi kısa zaman içerisinde tanınarak büyük bir şöhrete kavuştu.

Yöreye getirilen gezinti tekneleriyle birlikte yaz döneminde turların başladığı nilüfer bahçesi doğa ve fotoğraf tutkunlarının da büyük bir ilgi odağı haline geldi.

Kıyıda sazlıklar arasında yer alan devasa nilüfer bahçesi bölgede yaşayan balıkçılar ile mahalle sakinleri için de son dönemde önemli bir gelir kapısı haline geldi.

Nilüfer bahçesine düzenlenen tur sayısı gezinti teknesi sahiplerinin artmasıyla daha da yoğunlaştı.

Görenleri adeta büyüleyen nilüfer bahçesinin bölge turizmine kazandırılmasına yönelik çalışmaları bir adım daha ileri taşıma kararı alan gezinti teknesi sahipleri kurdukları bir kooperatif çatısı altında bir araya geldi.

Kooperatifin kuruluş amacı; Beyşehir Gölü nilüfer bahçesini dünyaya tanıtmak, doğa bilinci ile koruma kültürünü birleştirerek bölgeye gelen ziyaretçilere daha iyi hizmet vermek ve yörenin turizmine de katkı sağlamak olduğu belirtildi.

Bu anlamda, kooperatifin kuruluşunda destek ve katkıları olan Beyşehir Belediyesi, Beyşehir Milli Parklar Şefliği, Beyşehir Kültür, Doğa ve Turizm Derneği ile Çiftlik Mahallesi Muhtarlığına da teşekkür edildi.

S.S. Beyşehir Gölü Nilüfer Turizm Geliştirme Kooperatifi adı altında kurulan sivil toplum kuruluşunda yapılan ilk genel kurulda yönetim ve denetim kurulu üyeleri de belirlendi.

Yönetim kurulu üyeliklerine Erol Erdoğan, Ahmet Erdoğan ve Levent Yılmaz seçilirken, denetim kurulu üyeleri de İbrahim Erdoğan ile Engin Şener oldu.

Kooperatifin kurucu üyeleri arasında yer alan diğer isimler de şöyle:

Hasan Yılmaz, Cengiz Erdoğan, Yaşar Erdoğan.