Beyşehir’in temsilcileri Belediyespor ve Üzümlü haftayı galibiyetle kapadı

BEYŞEHİR - Konya 1.Amatör Küme A Grubu’nda lig mücadelesi bugün oynanan 10’uncu haftaya dahil 3 karşılaşma ile devam etti.

Beyşehir’in temsilcileri olan play off grubuna kalabilme mücadelesi veren lider Üzümlüspor ve aynı puana sahip 3’üncü sıradaki Beyşehir Belediyespor haftayı 3 puanla kapatan ekipler oldu.

Lider Üzümlüspor, Hüyük sahasında oynadığı karşılaşmada rakibi Seydişehir Gücü’’nü 5-1’lik skorla mağlup etti.

İlk yarıyı 30.dakikada Berkay Tülek ve 45.dakikada Ali Arslan’ın attığı gollerle 2-0 önde kapatan Üzümlüspor, 47.dakikada yine Berkay Tülek, 56.dakikada Metehan Vurucu ve 67.dakikada yine maçın yıldızı Berkay Tülek’in attığı gollerle konuk takımı farklı skorla yendi.

Üzümlüspor bu sonuçla puanını 22’ye yükselterek averajla liderliğini sürdürdü.

BEYŞEHİR BELEDİYESPOR DA GALİP

A Grubu’nda play off grubuna kalabilme mücadelesi veren ilçemizin bir başka temsilcisi olan Beyşehir Belediyespor da dış sahada karşı karşıya geldiği zorlu müsabakada, kümede kalma mücadelesi veren Alibeyhüyüğüspor’u 2-0 mağlup etti.

Rakibinin cezalı olması sebebiyle Konya merkezde oynanan karşılaşmada 25.dakikada Salih Yalçınkaya’nın attığı golle mavi beyazlılar 1-0 üstün duruma geçti.

30.dakikada rakip takım kazandığı penaltı atışını Beyşehir kalecisinin müthiş refleksi sayesinde meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasına izin vermeyip kurtarması nedeniyle gol olarak değerlendiremezken,ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda da rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen Beyşehir Belediyespor’da maçın skorunu belirleyen ikinci gol 65.dakikada yine ilk golün sahibi Salih Yalçınkaya’dan geldi.

Mavi-beyazlılar, karşılaşmayı 2-0 kazanırken hanesine bir 3 puan daha ilave etti.

Mavi-beyazlılar bu galibiyetle puanını 22’ye yükseltirken, averajla ve maç fazlasıyla puan cetvelinde yeniden ikinci sıraya yerleşti.

KARABACAK'TAN FUTBOLCULARINA KUTLAMA

Beyşehir Belediyespor antrenörü Ali Karabacak müsabakadan sonra yaptığı paylaşımda, kritik karşılaşmayı net bir skorla kazanan futbolcularını kutladı.

Karabacak, “Bugün deplasmanda oynadığımız Alibeyhüyüğü müsabakasını 2-0 kazanan öğrencilerimizi kutluyorum. Öncelikle Beyşehir’de sporun gelişmesinde bölgemizdeki tüm takımlarımıza desteklerini esirgemeyen sportmen belediye başkanımız Sayın Adil Bayındır’a ve yönetim kurulumuza, ayrıca deplasmanda bizleri yalnız bırakmayan cefakar Beyşehir Belediyespor taraftarına teşekkür ediyorum.

Alibeyhüyüğüspor Kulübü Başkanım Hasan Kiraz ve yönetim kuruluna misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.”ifadelerine yer verdi.

HÜYÜK BELEDİYESİ GENÇLİKPOR DIŞ SAHADAN PUAN KOPARDI

Öte yandan, A Grubu’nda bölgemiz takımlarından Hüyük Belediyesi Gençlikspor Çumra deplasmanında karşı karşıya geldiği kendisi gibi kümede kalma mücadelesi son sıradaki İçeri Çumra Belediyespor müsabakasında rakibiyle 90 dakikalık mücadelenin sonunda yenişemeyerek 0-0 berabere kaldı. Hüyük Gençlikspor, bu sonuçla dış sahadan altın değerinde bir puan alarak puanını 7'ye yükseltti ve kümede kalma umutlarını gelecek haftalara taşıdı.

A Grubu’nda zirve mücadelesi veren Hadimspor ise bu haftayı fikstür gereği maç yapmadan geçirdi.