Beyşehir’in vefakar din görevlileri sokağa çıkamayan yaşlıların hizmetinde

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde görev yapan din görevlileri, sokağa çıkamayan yaşlı ve hastaların ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir mesai yürütüyor.

Beyşehir’de, koronavirüs salgınına karşı yürütülen  tedbirler kapsamında sokağa çıkmasına yasak getirilen 65 yaş üstü ve kronik hasta vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan vefa ve sosyal destek gruplarının gönüllü mensupları mesaisini sürdürüyor.

Beyşehir Kaymakamlığı tarafından oluşturulan vefa ve sosyal destek gruplarının faaliyetlerine İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlileri de gönüllü olarak destek sağlıyor.

Gönüllü din görevlileri, vefa ve sosyal destek grubunun telefonunu arayarak çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması için yardım isteyen sokağa çıkamayan yaşlıların ve kronik hasta vatandaşların evlerini ziyaret ediyor. Burada vatandaşlardan talep ve isteklerini dinleyerek ihtiyaç listesini oluşturan din görevlileri, sonrasında görevlerini yerine getirebilmek için yoğun bir gayret gösteriyor.

Yaşlı vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını sağlayan din görevlileri, ardından bunları tekrar adreslerine kadar giderek teslimatlarını gerçekleştiriyor.

İhtiyaç ve talepleri karşılanan vatandaşlar da din görevlilerine "Devletimizden ve sizlerden Allah razı olsun sizlerden. Bizler sokağa çıkamasak da sizler bizlerin her türlü ihtiyaçlarını yerine getiriyorsunuz. İyi ki varsınız, dualarımız sizlerle.” diyerek teşekkürlerini iletiyor.