Beyşehir Müftülüğü, Doğu Türkistan ve Filistin İçin Kermes Düzenledi

Beyşehir İlçe Müftülüğü ve TDV Beyşehir Şubesi’nin organizesinde Doğu Türkistan ve Filistin yararına Beyşehir Tarihi Taş Köprüdehayır kermesi düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programında Çarşı Cami İmam Hatibi Adem Bademci Kuranı Kerim tilaveti yaptı. Daha sonra Köprübaşı da Açılış kurdelesi kesilerek Kermes stantları protokol tarafından gezildi.

Beyşehir ilçe Müftülüğü yıllarca Doğu Türkistan'da Çin zulmü altında işkence gören ,evlerinden yurtlarından edilen, Kuran ve İslam eğitim ve öğretiminin yasak olduğu, çocukların dahi Müslüman ise Çin askerlerinin zulmüne maruz kaldığı gerçeğine dikkat çekmek, aynı zamanda 7 Ekimden bu yana İsrail in Filistin'e uyguladığı zulümler, katledilip soykırım uygulanan, açlıkla karşı karşıya bırakılan, vatanları dan sürgün edilen Filistin halkı için, bir nebzede olsa destek olmak adına yardım kampanyasını kermes yapıp katkı sağlama düşüncesi ile düzenledi.

Köprübaşında açılan kermese, İl Müftüsü Prof.Dr.Ali Öge, Belediye Başkanı Adil Bayındır, Cumhuriyet Başsavcısı Necati Karaca, İlçe Müftüsü Gökhan Becerikli, Derebucak İlçe Müftüsü ve personeli ,İlçe Milli Eğitim Md. Musa Konuk, Halk Eğitim Md. Mevlüt Bakır, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri Daire Amirleri bazı Okul Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.