Beyşehir fırtınaya teslim

         BEYŞEHİR-Dün öğlen saatlerinde aniden bastıran şiddetli lodos Avşar Mahallesi’nde bulunan TOKİ ilk ve ortaokulu hizmet binasının çatısının çinko kaplamalarını yerinden söktü. Kaplamaların bir bölümü bahçeye savrulurken, belediye ekipleri okul bahçesine girişi önlemek için şerit çekti. Çatıların yerinden söküldüğü sırada okulların tatil olması olası yaralanmaları ve can kayıplarını önledi.
        ŞİDDETLİ RÜZGAR YIKIP GEÇTİ
        Şiddetli lodos, Beyşehir Gölü üzerinde de etkili oldu. Meteoroloji verilerine göre, hızı saatte 60 kilometreye kadar ulaşan lodos nedeniyle, balıkçılar zor anlar yaşadı. Kıyıda bekleyen bir balıkçı teknesi su alarak battı, bazı balıkçılar teknelerini su alarak batmaması için güvenli bölgelere çekmeye çalıştı. Lodos, gezinti yatlarını da olumsuz etkiledi. İşletmeciler kıyıda bekleyen yatların sürüklenip Eşrefoğlu Köprüsü’ne çarpmaması için olağanüstü gayret gösterip, kancalar atarak yatları halatlarla kıyıdaki muhtelif yerlere bağlayıp önlem almaya çalıştı. Lodos nedeniyle kıyıdaki bir deniz bisikleti de göl sularına gömülürken, kıyıdaki bir seyyar büfe de devrilerek yıkıldı. Bu arada, göl sahilinde bulunan parklardaki çadırlar uçtu, masa sandalyeler, çöp konteynerleri devrilerek yerlerde sürüklendi.
         AĞAÇLAR DEVRİLDİ…
         Hamidiye Mahallesi’nde bir kayısı ağacı dibinden sökülerek yol üzerine devrilirken, birçok ağacın dalları kırıldı. Devrilen ağacın bulunduğu adrese gelen zabıta ekipleri ağacın kaldırılması için çalışma başlattı.
         Lodos nedeniyle bir evin çatısındaki güneş enerji sisteminin yerinden sökülerek yere düştüğü öğrenildi. Şiddetli rüzgar nedeniyle bir evin çatısından uçan kiremitlerin yol üzerindeki bir otomobilin üzerine düştüğü ve araca büyük hasar verdiği belirtildi. Lodosun ilçeye bağlı bazı mahallelerde zaman zaman enerji nakil hatlarında kesintiye yol açtığı da bildirildi. 



Diğer Fotoğraflar