Beyşehirli Lise Öğrencileri İçin, Solotürk Kapılarını Açtı

BEYŞEHİR - Türk Hava Kuvvetleri 3.Ana Jet Üs Komutanlığı akrobasi timi Solotürk kapılarını Beyşehir Ali Akkanat Anadolu Lisesi öğrencileri için açtı.

Öğrenciler öğretmenleri ile birlikte alınan özel izinle birlikte 3.Ana Jet Üs Komutanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyarette, Üs Komutanlığı’na bağlı F-16C Blok-30 TM jet savaş uçağını kullanarak hava akrobasisi yapan Solotürk öğrencilere tanıtıldı.

Ali Akkanat Anadolu Lisesi Uzman Fizik Öğretmeni Özgür Özdemir, aldıkları özel izinle Solotürk’ün ilk kez kapılarını Beyşehir Ali Akkanat Anadolu Lisesi öğrencilerine açtığını belirterek, “Solotürk aslında öğrencilerimiz için özel bir uçuş gösterisi de yapacaktı. Ancak, ziyaretimizin Türk Yıldızları’na ait eğitim uçağının düştüğü anlara denk gelmesi nedeniyle uçuşlar iptal edildiğinden maalesef bu gerçekleştirilemedi. Bu anlamda Türk yıldızlarımıza ve düşen uçaktan fırlatma paraşüt sayesinde kurtulan pilotumuza da geçmiş olsun dileklerimizi ifade etmek istiyorum.” şeklinde sözlere yer verdi.

Özdemir, 3.Ana Jet Hava Üssü gezisine bazı öğretmen arkadaşlarının da yer aldığı 50 öğrenciyle katıldıklarını belirterek, “Askeri üs gezisinde akrobasi yapan uçaklar ile F-16 uçakları da öğrencilerimize tanıtıldı. Ayrıca, gezi kapsamında Karatay Üniversitesi Havacılık Bölümü de öğrencilerimiz için kapılarını bizlere açtı. Bu Beyşehir’de bir ilk oldu. Bu özel iznin alınmasında destek veren, katkı sunan komutanlarımıza ve herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Solotürk ekibine de ayrıca şükranlarımı sunuyorum.” dedi.