Beyşehir - Beyşehir Gölü sularını Konya Ovası'na aktaran BSA kanalının geçtiği güzergah üzerinde bulunan ekili alanların bir bölümü yaşanan taşkın üzerine su altında kaldı. Taşkından etkilenen Bayat Köyü'nde çiftçilik yapan Emin Yaşar, kanal sularının taşması sonucu şeker pancarı, sebze ve buğday ektiği alanların su altında kaldığını belirterek, mağdur olduğunu savundu. Yaşar, kendisinin 10 dekar şeker pancarı alanının sular altında kaldığını, komşu çiftçilere ait ekili alanların da benzer sorunu yaşadığını belirterek, "Bu sular BSA kanalından geliyor, önünü kapattılar, geriye doğru şişti ve taşarak arazilerimizin su altında kalmasına neden oldu. ben kendi emeğimle önüne engel oluşturdum fakat bu engelde tabandan da su alıyor ve ürünlerimiz bu durumdan zarar gördü. Burada yaklaşık 25-30 dekarlık şeker pancarı alanı sular altında, tarladaki sular ısınınca ürün çürüdü. Bu su baskını ikinci kez oluyor, ürünlerimiz mahvoldu" diye konuştu.
Suyun altında kalarak zarar gören pancarı eline alarak gösteren Yaşar, "Buğdaylarımız da suyun içerisinde. Hasat zamanı geldi, biçerdöver buraya giremez. Kimse bizimle ilgilenmiyor. DSİ, ilgili sulama birliği ve kanalı inşa eden firmanın yetkilileri suçu birbirlerinin üzerine atıyor, sorumluluğu üzerine almak istemiyor. Telefonla yetkilileri arıyorum; kayıtları var. 'Fazla bağırma, mahkemeye verir tazminatını alırsın' diyor. Gelip görmelerini istiyorum, 'Pazartesi günü pompa gönderip suları çekeceğiz' diyorlar. Ben öldükten sonra 'başın sağolsun' demeye gelecekler. Her üç kurumu da dava edeceğim, mahkemeye vereceğim. Zararımın karşılanmasını istiyorum" diye konuştu.
Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli ise, su baskınından zarar gören çiftçilerin ekili alanlarını yerinde incelerken, 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Yaşananları 'vurdumduymazlık' olarak nitelendiren Metli, çiftçinin sahipsiz olmadığını, hiçe sayılamayacağını söyledi. Suyun ekili alanlara zarar vermesine neden olan sorumluların ortaya çıkarılıp çiftçinin zararının bir an önce ödenerek tazmin edilmesini isteyen Metli, "Çiftçimizin burada zararı neyse en kısa sürede tespit edilip bedeli ödenmelidir. Ödenmezse, yarın daha vahim olaylar ortaya çıkabilir. Yetkililerin en kısa sürede bu işin üzerinde durmalarını bekliyoruz. Bu konuda Ziraat Odası olarak ilgililerle her türlü yardım ve işbirliğine de hazırız" diye konuştu.