Büyükşehir'den, Beyşehir Beytepeye Göl Manzaralı Park

BEYŞEHİR - Beyşehir'de “Seyir Tepesi” olarak bilinen alana yapılması planlanan park, tamamlandığında göl manzarasıyla da ilçenin yeni cazibe merkezi yeşil alanlarından birisi haline gelecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılacak olan Beytepe Mahallesi’ndeki parkın yapım ve çevre düzenlemesi işi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarıldı.

İhaleyi üstlenecek firma tarafından inşa edilecek parkın yer tesliminin ardından 240 takvim günü içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Beytepe Mahallesi Muhtarı Arif Zedef, mahallede Seyir Tepesi olarak bilinen alanda 10 bin 500 metrekarelik atıl vaziyetteki sahanın hayata geçirilecek proje ile Beyşehir’in en cazip yeşil alanlarından birisi haline dönüştürülmesinin planlandığını söyledi.

Beyşehir Belediyesi’ne ait bir alan iken Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in belediye başkanlığı döneminde Büyükşehir Belediyesi’ne park ve yeşil alan yapılmak üzere devri yapılan alanda uzun süre önce başlayan çalışmaların yarıda kaldığını vurgulayan Muhtar Zedef, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ise Konya’da Beyşehir’in mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda bu konuyu dile getirdiklerini ve bu alanla ilgili taleplerini aktardıklarını belirterek, “Uğur İbrahim Altay başkanımızdan burasının yarım kalmamasını rica ettik. Kendisi de sağolsun ‘madem yarım kaldı, bitirelim, hizmete açalım’ dedi. Bir sefer ihaleye çıkardılar ama ihaleye giren olmadı, temennimiz ikinci ihalede giren müteahhit olur da bu park tamamlanırsa sadece Beytepe Mahallesi’ndeki insanlarımız değil, bütün Beyşehir’deki insanlarımız buradan faydalanabilir. Çünkü, Beyşehir’in o güzel güneşinin batışının seyredildiği en güzel yerlerden bir tanesi burası. Ben İstanbul’da da kaldım, sanki İstanbul Boğazı gibi düşünüyorum burasını. Burası o kadar güzel bir yer. İnşallah yapılıp biterse halkımızın da bu alan çok hoşuna gidecek diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Park haline dönüştürülmesi planlanan alanın düz bir alan olmadığını ve 10 bin 500 metrekarelik büyüklüğüyle devasa genişlikte engebeli bir yer olduğuna da dikkati çeken Zedef, park bünyesinde yapımı planlananlarla ilgili de şu detayları aktardı: “Burası kademe kademe Akyokuş gibi olacak. Birinci kademe, ikinci kademe, bir duvar daha yapılacak. İnşaat başladığı zaman o duvar yapıldıktan sonra bu projenin içerisinde 100 metrekarelik bir kafeterya ile aynı büyüklükte bir restoran yapılması da planlanıyor. Kamelyalar, yeşil alanlar ve yürüyüş yolları, oturma alanları gibi planlamalar yer alıyor. Burası Beyşehir’in geneline hitap edecek bir proje olacak. Proje tamamlanıp hizmete açıldığında burası Beyşehir Gölü’nün muhteşem güzelliğinin izlendiği bir yer olacak. Bu parktan istifade edenler hem piknik keyfi yapabilecek hem de çay ve kahvesini göl manzarasıyla birlikte yudumlayabilecek, günün stresini atabilecek. Benim mahallemin insanları genelde dar gelirli ailelerden oluştuğundan çoğunun aracı yok. O yüzden, burada hemen yanı başındaki parkta bu ihtiyacını da karşılayabilmeleri açısından da bizler adına yapımı büyük önem taşıyor. Hem de tamamlandığında taşlık, engebeli atıl bir alan da değerlendirilmiş, ilçemizde mutlaka görülmesi gerekli güzel bir park haline dönüştürülmüş olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu projeyi hayata geçirmesi noktasında mahallemize, ilçemize verdiği destek ve katkılardan ötürü çok teşekkür ediyor, minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek istiyoruz.”