Çiğdem, Hem Hizmet Ürettik, Hem De Borç Ödedik

HÜYÜK - Hüyük Belediyesi, Hüyük ilçesine hizmet üretmeye devam ederken bir yandan da borçlarını sıfırladı.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrasında göreve gelmesinin ardından kurum olarak gerçekleştirdikleri icraat ve ilçeye yaptıkları hizmetleri değerlendirdi.

Hüyük’te görevi devraldığında bir yanda ilçe halkına seçim döneminde verdikleri sözler, diğer yanda da devraldıkları belediye borçları olduğunu anımsatan Başkan Çiğdem, “Piyasaya 4 milyon 800 bin olmak üzere sigorta, vergi ve emekli sandığı prim borçları ile birlikte toplamda 9 milyon 422 bin liralık bir borcumuz bulunuyordu. Yaklaşık 3 ay sonra görevde 4 yılımız doluyor. Bu süreçte Hüyük’te 23 mahallemizde dokunmadığımız cadde hizmet üretmediğimiz sokak kalmadı. Yani bir yandan hizmet üretirken diğer yandan da borçlarımızı ödeyerek sıfırlanmış hale getirdik. 2022 yılı Aralık ayı itibari ile Hüyük Belediyesi’nin piyasaya veya her hangi bir kuruma SGK, vergi vb. borcu yoktur. Yıllar itibari ile her yıl bütçemizden yaptığımız aktarmalar ile hem borcumuz sıfırlanmış hem hizmet üretmeye devam edilmiştir. Şu anda belediyemiz kasasında kullanabileceğimiz 5 milyon 800 bin lira, eski parayla 5 trilyon 800 milyar lira paramız bulunmaktadır.” dedi.

Belediye Başkanı olarak göreve geldikten sonra ilk iş olarak belediye meclis üyeleri ve belediyenin idari personelleri ile bir araya gelerek planlamalar yaptıklarını ve çalışma programı hazırladıklarını anlatan Çiğdem, kurum bütçesinin de her yıl sürekli artan bir ivme kazandığını vurgulayarak, “İlçemize hem hizmet üretecektik, hem de borçlarımızı ödemeye başlayacaktık. 2019 yılı belediyemizin toplam bütçesi 13 milyon 300 bin lira civarındaydı. Bütçemizi 2020 yılında 24 milyona, 2021 yılında ise 28 milyon 500 bin liraya, 2022 yılında ise 44 milyon 900 bin liraya yükselttik.” bilgisini paylaştı.

Hüyük ilçesine bu süreçte kendi Belediye’nin kendi bütçesi ve kaynakları ile Selçuklu mimarisi tarzında yeni bir belediye binası kazandırdıklarını ve halen belediye hizmetlerini bu yeni binada vermeye devam ettiklerinin altını çizen Başkan Çiğdem, bölgeye üreten bir belediye anlayışı içerisinde verdikleri hizmetlere ilişkin şu detaylara yer verdi: “Kıreli ve Selki mahallelerimizde sanayi dükkanlarını tamamladık, ilçe pazar yerinde cephe iyileştirmelerimizin ilk kısmı tamamlandı. 23 mahallemizde asfalt ve parke taşı döşemeye devam ediyoruz; 8 mahallemize 8 sentetik saha kazandırıp gençlerimizin hizmetine sunduk. Hayata geçirdiğimiz Akademi Hüyük projemiz ile ilçemize gençlik merkezimizi kazandırdık. Hüyük ilçe merkezi sağlık evinin yanında yeni şantiye binası inşa edip ekiplerimizi yeni yerine taşıdık. Yapılamayan yolları yaptık, açılamayan sokakları hizmete açtık. Bazen kızdık, bazen üzdük, üzüldük ama hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık.

Tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte hep çalıştık, çabaladık. Halen yapımı devam eden Hüyük tarım ve gençlik kampı ve sahil düzenleme projelerimiz kapsamında yürütülen çalışmalarımız devam etmektedir. Hüyük Sanayisi, Hüyük kütüphanesi, kültür merkezi, yeni meydan düzenlemesi projelerimiz inşallah kısa süre içinde hayata geçirilecek ve halkımızın hizmetine sunulacaktır. Hüyük ve 23 mahallemizde dokunmadığımız cadde, hizmet üretmediğimiz sokak yok. Bizim halkımıza verdiğimiz sözleri tutmak ve ilçemizde yaşayan bizlere güvenen insanlara daha yaşanabilir bir Hüyük bırakmaktan gayrı bir niyetimiz ve temennimiz yoktur. Son 1 yıllık sürece girerken tekraren söylüyorum ki 2019 yılında verdiğiniz emaneti elimden geldiğince bana, bizlere yakışır şekilde çalışarak ve yarınlara daha güzel borçsuz, bütçesinde para olan bir Belediye olarak bırakmak istiyorum.”