Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış Beyşehir’de sanayicilerle biraraya geldi

BEYŞEHİR - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Beyşehir'de bir dizi inceleme ziyaretlerinde bulundu.

Akış, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'de Türkiye'nin en büyük yerli av tüfeği üretimi yapan ve dünyaya  ihracaat gerçekleştiren firmalarından Derya Silah Sanayi Fabrikası ile otomotiv sanayiinde faaliyet gösteren ve yurtdışına ekskavatör ve iş makinesi yedek parçası üretimi yaparak gönderen İnnometal Makine Sanayi Fabrikalarını ziyaret etti.

Akış, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan sanayicilerle fabrikada biraraya gelerek sohbet etti.

Akış, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık ve AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin ile birlikte organize sanayisine hep birlikte bir ziyaret gerçekleştirmek istediklerini belirterek, "Birlikte bir hasbihal, sohbet etmek istedik. Malum, pandemi süreci nedeniyle bu tür ziyaretlere vakit ayırmakta zarlandık. Ama, elhamdülillah ektiğimiz fidanlar gerçekten bir ağaca, ormana dönüşüyor organize sanayi bölgemizde. Biz organize sanayiinde milletvekili olduğum dönemde, buranın mücadelesini başlattığımızda üç tane mermerci yatırımcımız vardı. Ama, adım adım, adım adım başka organizeleri gezerek, müteşebbis olmanın, sanayici olmanın gereğini, önemini anlatarak bugün hem Beyşehir'e en önemli istihdam sağlayanlardan biri konumuna geldi Beyşehir organize sanayimiz. Burada bunu inşa etmiş olduk, hem de memleket için üretim yapıyoruz. Ben bu noktada taşın altına elini koyan buradaki tüm müteşebbis dost, kardeş, ağabey ve hemşerilerimizi tebrik ediyor, onlara teşekkür ediyorum. Yaptıkları iş çok kıymetli, Türkiye'de üretmek çok zor, ama çok kıymetli bir şey. Hem zora talip oldukları için, kıymetli bir işi yaptıkları için kendilerine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Beyşehir Organize Sanayi Bölge Müdürü Mutlu Korkmaz da, toplantıdaki sunumunda mevcut Beyşehir Sanayi Bölgesi'nde yürütülen çalışmalar ve 2.etap organize sanayine yönelik atılan ve başlatılan faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Beyşehir Devlet Hastanesi'ni de ziyaret etti. Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Sıtkı Küçükbuzcu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, özellikle pandemi sürecinde yürütülen sağlık çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Akış ise, Beyşehir Devlet Hastanesi'nin başhekiminden, doktor ve en alt birimindeki personeline kadar pandemi sürecinde çok zor bir süreci başardıklarını vurgulayarak, "Çok kritik bir süreçti. İlçemiz adına hamdolsun süreci çok iyi götürüyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. Emeklerinize, gayretlerinize çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Akış'a, ziyaret ve toplantı programlarında Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, İlçe Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Mustafa Akbıyık ile AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin de eşlik etti.