Derebucak Kaymakamı Doğan vedaya hazırlanıyor

DEREBUCAK - Derebucak'da direktifleriyle yürütülen çalışmalar, alınan tedbir ve önlemler neticesinde  hiç koronavirüs (Kovid-19) vakası görülmeyen ilçe olan Derebucak’ın Kaymakamı Coşkun Doğan ilçeye veda etmeye hazırlanıyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine tayini çıkan Kaymakam Doğan,  Derebucak’ta geride kalan 22 aylık görev sürecini değerlendirdi.

Derebucak’ta göreve başlamasının ardından ilk olarak Kaymakamlıkta tesbit ettiği disiplin, düzen ve otorite boşluğunu yeniden sağlayarak mesaiye başladıklarının altını çizen Doğan,  mesaisine riayet etmeyen birçok memur bulunması nedeniyle, devlet dairesine geldiğinde karşısında memur göremeyen vatandaşlar olduğunu görünce ilk etapta hükümet konağının girişine personel takip sistemi kurarak çalışanların mesai saatlerine riayet etmesini sağlayarak bu konuda yaşanan sorunu   çözüme kavuşturduklarını söyledi.  Hükümet konağına yaptıkları düzenleme ve çalışmalarla  kurumsal bir kimlik hüviyeti kazandırdıklarını belirten Doğan, ardından  insanı merkeze alan bir yönetim anlayışını sergileyerek, devletin kapısını herkese açık hale getirdiklerini ve vatandaşların kendisine kolayca ulaşımını sağladıklarını anlattı. Görev süresi içerisinde ilçenin tüm mahallelerini karış karış gezdiğini, pazarda, markette, bankada, kahvehanede, camide karşısında gördüğü tüm vatandaşlara ‘nasılsın’ diyerek, hal hatırını sorup makamına çay içmeye davet etmeye büyük özen gösterdiğini vurgulayan Doğan, bu sayede ilçede devlet-millet kaynaşmasını en iyi şekilde sağlamayı başardıklarını ifade etti.

Kaymakam Doğan, görev süresi içerisinde  ilçe merkezinde Pazar kurulduğu günler kurdukları stantta vatandaşların tansiyon ve şekerini ölçtürerek sağlıkları ile de yakından ilgilenmeye çalıştıklarını aktardı.

Kaymakamlık bünyesinde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Yardımlaşma Vakfı’na görev yaptığı süreçte daha bir işlerlik kazandırdıklarını da vurgulayan Doğan, ilçede zengin fakir ayrımı yapmadan tüm öğrencilere Kaymakamlık olarak sahip çıktıklarını, bot ve mont giydirdiklerini vurgulayarak, “Milli Eğitimimizle yapılan ortak proje kapsamında ilçe merkezimizde haftanın iki günü, merkez dışında bulunan okullarımızda ise haftanın en az bir günü ilk ve ortaokul öğrencilerimize sıcak çorba dağıttık. Bu süreçte ilçemizde çocuklarımız çorba içiyor, sağlıklı büyüyordu, yürüttüğümüz çalışmayla her gün en az 20 dakika okullarında kitap okumalarını temin ettik. Aynı süreçte, 65 yaşın üstünde olup da kimsesi olmayan ilçemiz merkezindeki vatandaşlarımıza ise haftanın 7 günü tek kullanımlık tabldotlarda  sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdik.  Vakfımız üzerinden birçok örnek projeyi başlattık. Koronavirüs salgınında dışarıya çıkamayan 65 yaş üstü erkek vatandaşlarımızın evlerine berber göndererek ücretsiz olarak tıraş olmalarına imkan sağladık. Kurban kesemeyecek çocuklu ailelerimize kurban bayramından önce 3’er kiloluk parça etler dağıttık. Var olan ilçemiz nüfusunun 5 katından fazla, yani 31 bin maskeyi pandemi sürecinde, sıvı sabunu, ıslak mendili ile birlikte fakir ve fukaramıza ücretsiz olarak dağıttık. Bir ilçede Atatürk anıt alanı olmazsa olmazdır.  Tüm ulusal bayramlarda ve önemli günlerde ilçe protokolü tabiri caizse öğrenci gibi okul bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk koyuyordu. Şu anda ise artık hükümet konağımızın bahçesindeki kaidesinde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazan bir Atatürk Anıtına sahibiz. Son olarak ilçemizde, eskiden 3’üncü katı  kaymakamlık lojmanı olarak kullanılan ilçe özel idare binasının da depreme dayanaksız olduğunun tesbit edilmesinin ardından yıkılması kararının alınmasına yönelik girişimlerde bulunduk. Nitekim, bu binanın da yıkımı işi için ihalesini gerçekleştirildi. Son olarak, Derebucak Devlet Hastanemizin de depreme dayanıksız olduğunun ortaya çıkmasının ardından, girişimlerimiz sonucunda bu binanın da yıkılarak yenisinin yapılmasının önünü açtık. Önümüzdeki günlerde acil hizmetlerinin Büyükşehir Belediyemize bağlı kültür merkezinde verilmeye başlanmasının ardından bu süreç de başlayacak.  22 aylık görev sürecinde devletimizin varlığını ilçemizde en olması gerektiği şekilde vatandaşlarımıza hissettirmenin gayret ve çabası içerisinde olduk. Bu süreçte, bizlere gönüllerini açan, sevgisini esirgemeyen kadirşinas ilçemiz halkına bizlere verdikleri katkı ve desteklerden ötürü şükranlarımı sunuyor, haklarını helal etmelerini istirham ediyorum.”