Elkin, 'Yüzme Havuzu Çok Yakında Hizmete Açılacak'

BEYŞEHİR - Beyşehir'de yapımı tamamlanan ancak bir türlü hizmete açılamayan yarı olimpik yüzme havuzunun akıbeti belli oldu.

Geçici kabulü de yapılan havuzun tespit edilen çok sayıda eksikleri olması nedeniyle bugüne kadar hizmete açılamadığı ortaya çıktı.

AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin, ilçe teşkilatında gazetecilere yaptığı açıklamada, yarı olimpik yüzme havuzunun başlattıkları girişimler üzerine tespit edilen eksiklerin tamamlanması için yeniden ihaleye çıkarıldığını belirterek ihaleyi üstlenen firmanın da çalışmalara başladığını söyledi.

Elkin, havuzun yıl sonuna gelmeden hizmete girmesini hedeflediklerini söyledi.

6 YILDIR AÇILAMAYAN HAVUZ, ELEŞTİRİLERİ DE BERABERİNDE GETİRDİ

AK Parti İlçe Başkanı olarak göreve geldikten sonra bizzat birebir olarak ilgilendiği yatırımlardan birisinin de bir türlü Beyşehirliler’in hizmetine açılamayan yarı olimpik yüzme havuzu olduğunu anlatan Elkin, 2016 yılında ihale edilen havuzun aradan geçen 6 yıla rağmen ilçeye kazandırılamaması noktasında Beyşehir kamuoyundan gelen eleştirilere kendisinin de katıldığını belirtti.

“BİZİM AYIBIMIZ”

Yarı olimpik yüzme havuzunun aradan geçen onca yıla rağmen açılamamış olmasını “bizim ayıbımız’ olarak nitelendiren Elkin, konuyla ilgili yürütülen son çalışmalara ilişkin Beyşehirliler’in de yüreğine su serpen şu ayrıntılara yer verdi: “Bu havuzun açılmayışı; bizim ayıbımız olarak geçen doğru bir ifadedir. Göreve geldikten hemen sonra ivedi bir şekilde burayla alakalı biz çalışmalara başladık. Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüzle gittik havuzu yerinde inceledik, eksiklerine baktık. 4 tane müteahhit firma değişti burayla alakalı. Geçici kabulü yapıldı. Kabul yapıldıktan sonra belirli eksikler olduğu ortaya çıktı. Biz de bu eksikleri yerinde tespit ettik. Ama, hamdolsun bizim için de bir sürpriz

oldu."

BAKAN DEVREYE GİRDİ, EKSİKLERİN GİDERİLMESİ İÇİN İHALE AÇILDI

Bir süre önce İslam Oyunları için Konya’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanımızı ilçemizde de misafir ettik. Ben kendisiyle bizzat görüşüp yarı olimpik yüzme havuzuna götürdüm. Kendisine havuzu gezdirdim, halini gösterdim. Burasının bir an önce açılması gerektiğini söyledim. Sağ olsun, sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Genel müdürünü hemen arayarak Beyşehir’e davet ettirdi. Genel müdürümüzle birlikte yüzme havuzumuzu gezdik, eksiklerini kontrol ettik. Eksiklerini yazdık ve bir süre önce tekrar ihaleye çıkarak bir firmaya verildi.

“BEN YAKİNEN İLGİLENİYORUM, BEYŞEHİR HALKINDAN ÖZÜR DİLİYORUM, GEÇ KALMIŞ BİR YATIRIMDIR”

Ben yakınen ilgileniyorum burayla alakalı. Müteahhit firmayla da firma sahibiyle de görüşüyorum. İnşallah bu yıl sonu gelmeden biz orayı açmayı hedefliyoruz. Geç kalınmış bir yatırımdır ve ben buradan da Beyşehir halkından özellikle özür diliyorum. Gerçekten ilçemiz için güzel bir yatırımdır ama geç kalmıştır. Ama, hamdolsun yıl sonuna gelmeden biz buranın açılışını da gerçekleştireceğiz. Bu arada, yarı olimpik yüzme havuzumuzun yapımında ve bu noktaya gelişinde büyük emeği ve ilgileri olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Sayın Mustafa Akış’a da teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”