Fotoğrafın Duayenleri Beyşehir’de Buluşacak

BEYŞEHİR - Türkiye’nin farklı illerinden ve 22 farklı ülkeden üyesi bulunan Sille Sanat Sarayı Fotoğraf Topluluğu, yıllık geleneksel üyeler buluşmasını bir kez daha Beyşehir’de yapacak.

Kovid 19 salgını nedeniyle üç yıl aradan sonra yeniden düzenlenecak buluşmaya 125 Sille Sanat Sarayı üyesi katılacak.

Beyşehir buluşmasına Türkiye’den katılacak fotoğraf sanatçılarının yanı sıra Bosna Hersek Fotoğraf Federasyonu Başkanı Faruk İbrahimoviç, Kuzey Makedonya Uluslararası Fotoğraf Topluluğu Başkanı Vladimir Jovanovski, Slovenya Fotoğraf Topluluğu Başkanı Vasja Doberlet de konuk olarak katılacak.

Türkiye’den Devlet Sanatçısı Ozan Sağdıç, Prof. Dr. Güler Ertan, İbrahim Zaman, Yusuf Tuvi, Mustafa Eser, Burak Şenbak, Ahmet Bozkurt gibi fotoğraf dünyasının önemli isimleri de Beyşehir’deki etkinlikte yer alacak.

Sille Sanat Sarayı kurucusu ve Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu Medya Koordinatörü Reha Bilir’in önderliğinde düzenlenen fotoğrafçılar buluşması Dünya Fotoğrafçılar günü olan 19 Ağustos günü başlayacak ve 22 Ağustos 2022 günü sona erecek.

Reha Bilir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, fotoğrafın belgesel gücü ile Beyşehir’in tanıtımına katkı sağlamaya çalıştıklarını belirterek etkinliğe katılan tüm Sille Sanat Sarayı üyelerine ve etkinliğin hazırlık aşamasında katkı sağlayan Beyşehirli fotoğraf dostlarına teşekkür ederek, “Beyşehir Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır’a sanata ve özellikle fotoğraf sanatına yaptığı katkılardan dolayı şükranlarımızı ifade ediyorum.” dedi.