Geleceğin Aşçılarından Üniversite Öğrencilerine Ziyaret
BEYŞEHİR - Beyşehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, anaokulu öğrencileri Selçuk Üniversitesi Gastronomi ve Aşçılık Bölümü öğrencilerini ziyaret etti.
Beyşehir Ömer Halisdemir Anaokulu öğrencileri farklı meslekleri tanıma adı altında başlattığı projede meslekleri yerinde görme ve uygulama yapıyor. Öğrenciler bu kapsamda Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat Meslek yüksekokulu Gastronomi ve Aşçılık bölümü öğrencilerini ziyarette bulunarak aşçılık mesleği üzerine bilgi ve sağlıklı beslenme anlatıldı.
Ömer Halisdemir Anaokulu öğretmeni Suna Sütcü, Okul öncesi dönemde bütün mesleklerin gerekli ve önemli olduğu görüşünün kazanılması oldukça önemlidir. Meslek tanıtımı etkinlikleri çocukların meslekleri öğrenmesine yardımcı olmak ve öğrenmeyi somutlaştırarak böyle bir proje hazırladık. Çocuklarıma aslında aşina oldukları bir alanda farklı bir ortam sağlamak onları ilgi duyacakları bir meslek dalıyla tanıştırmak ve gözlerinde yeni bir heyecana neden olmak için gastronomi ve aşçılık bölümüne bir gezi düzenledik. Burada öğrencilerimizle yemekler üzerine çeşitli aktiviteler yaptık. Özellikle Öğr. Gör. İbrahim Akdağ hocamızdan sağlıklı beslenme konusu hakkında bilgiler aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.