Gol Düellosunda Kazanan Huğluspor Oldu

BEYŞEHİR - Konya Amatör Küme Süper Grup’ta mücadele veren ilçemizin tek temsilcisi olan Huğluspor, dış sahada oynadığı erteleme maçında rakibi Bozkır G.Birliği’ni 4-3’lük skorla mağlup etti.

Sarı-siyahlılar, küme düşme korkusu yaşayan rakibini Konya Şehit Muharrem Samur Sahası’nda oynanan karşılaşmada yenerek adeta ateş çemberine iterken, kümede kalma yolunda da önemli bir avantaj elde etti.

Huğluspor karşılaşmaya golle başladı.

2.dakikada Selim Gülcan’ın attığı golle rakibi karşısında 1-0’lık üstünlüğü yakalayan sarı-siyahlılar, 7.dakikada Ali Özdemir’le bulduğu ikinci golle durumu 2-0 yaptı.

İkinci golün sahibi Ali Özdemir 13.dakikada bir kez daha meşin yuvarları rakip filelerle buluştururken takımını da 3 farklı üstün duruma taşıdı.

Bozkır G.Birliği 19.dakikada Yılmaz Koca’nın attığı golle farkı 2’ye indirdi.

28.dakikada Mehmet Özdemir’in attığı golle Bozkır G.Birliği skoru 3-2 yaptı.

Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

İKİNCİ YARI...

İkinci yarıya da hızlı başlayan Bozkır G.Birliği 3’üncü golü 49.dakikada Arif Topal’la buldu, bu dakikada skor eşitlendi.

Ancak, mücadeleyi bırakmayan Huğluspor bu gole 53.dakikada Durmuş Ali Sürer’in vole ile attığı golle karşılık verince rakibi karşısında bir kez daha üstün duruma geçti.

Karşılaşmayı önde götüren sarı-siyahlılar 64.dakikada bir penaltı atışı kazandı.

HUĞLUSPOR PENALTI KAÇIRDI

Atışı kullanan Talha meşin yuvarlağı kaleye gönderirken, kaleci Alperen Barutçu kurtarışla gole engel oldu.

Huğluspor, kaleciden dönen topta ikinci vuruş şansını da iyi değerlendiremeyince penaltı atışından yararlanamamış oldu.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında her iki tarafın da gol çabaları sonucu değiştirmeye yeterli gelmedi ve Huğluspor, zorlu rakibini 4-3’lük skorla mağlup ederek önemli bir engeli geride bırakmış oldu.

SOYUNMA ODASINDA GALİBİYET SEVİNCİ!

Konya’daki kritik müsabakada kazanan ve 3 puanı alan taraf olan Huğluspor, alınan galibiyetin ardından büyük bir sevinç yaşadı.

Futbolcular, galibiyet sevincini maç sonunda soyunma odasında teknik heyet ve idarecilerle paylaştı.

Huğluspor ile Bozkır G.Birliği arasında geride kalan Pazar günü oynanması gereken müsabaka olumsuz hava koşulları sebebiyle 23 Mart Çarşamba gününe ertelenmişti.

ORTA SIRALARDAKİ YERİNİ SAĞLAMLAŞTIRDI

Huğluspor elde ettiği bu galibiyetle puanını 12’ye yükselterek puan cetvelinde 4’üncü sıraya yerleşti. Ancak, play off iddiasını başka bahara bıraktı.

Huğluspor maçından puan çıkaramayan Bozkır G.Birliği ise 7 puanda kalarak düşme hattına iyice yerleşti.

B Grubu'nda lider Meram Karakartallar ile ikinci sıradaki Karapınar Belediyespor play offa kalmayı garantiledi. Play ofa gidecek üçüncü takım ise grup müsabakalarının tamamlanmasının ardından belli olacak.

GÖZLER LİGİN SON MAÇINDA!

Süper Amatör Küme B Grubu’nda grup maçlarının bitmesine iki hafta kalırken Huğluspor, son lig maçını kendi sahasında (Derebucak’ta) Pazar günü Ereğli Anadoluspor’la oynayacak.

Huğluspor’un sezonun son haftasında ise fikstür gereği maç yapmayacak.