BEYŞEHİR - Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü’ne bağlı üretme çiftliğinden Konya’ya getirilen 98 bin adet yavru pullu sazan balığı, Beyşehir Gölü ile Konya’nın Doğanhisar, Çeltik, Sarayönü ve Güneysınır ilçelerindeki göletlere bırakıldı.
Konya’daki göl ve göletlerin balık popülasyonunun daha da artırılması ve takviye edilmesi amacıyla Antalya’dan getirilen yavru pullu sazan balıkları Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Orhan Tat, Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka ve su ürünleri mühendislerinin nezaretinde Beyşehir Gölü sularıyla buluşturuldu.
Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Orhan Tat, yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü ve Konya ilçelerindeki 8 göletin balıklandırılması çalışmaları çerçevesinde 98 bin adet yavru pullu sazan balığı takviyesi yapıldığını söyledi.
Göl ve göletlerdeki balık neslinin azalması ve mevcut balık florasının değişikliğe uğraması neticesinde balıklandırma çalışmaları yapılarak ancak bu floranın yükseltilebileceğine vurgu yapan Tat, “Bu amaçla normal rutin balıklandırma 3 yılda bir olması gerekiyor ama biz yeni göletler açılırsa buradaki ihtiyaçlara göre, eski göletlerde ise balık stoklarını göz önüne alarak stokların azalmasında balıklandırma çalışmalarını yapmaktayız.”diye konuştu.
Tat, göl ve göletlere bırakılan yavru balıkların 2-3 yıl içerisinde avlanabilir duruma gelmesini beklediklerini belirtti.
Beyşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka da, Beyşehir Gölü’nde balık popülasyonuna katkıda bulunmak, destek vermek amacıyla gerçekleştirilen bu tür çalışmalardan daha iy isonuçlar alınmak isteniyorsa, balıkçıların da balık neslinin korunması yönünde yapılan çalışmalara destek vermesi gerektiğini vurgulayarak, “Balıkçılarımıza buradan çağrıda bulunuyorum; özellikle yumurtlama ve yasak dönemde balıkları avlamayalım ve çoğalmasına fırsat verelim, daha sonraki yıllarda da çok fazla balık tutma şansımız olsun diyorum”diye konuştu.