Hayırseverlerin Yaptırdığı Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Diyanet işleri Başkanlığına Devredildi.

BEYŞEHİR - Yeşilyurt mahallesinde hayırsever Aziz Ceylan ve Ali Aydın tarafından yapımı tamamlanan, yatılı Kur’an Kursu binası Diyanet İşleri Bakanlığına devri yapıldı.

Kurs binasında düzenlenen törene Kaymakam Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Adil Bayındır, İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, Hayırsever İşadamları, protokol ve davetliler katıldı.

Program Kur’an- Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Veysel Kükrek yaptı. Kükrek konuşmasında hayırseverlere teşekkür ederek başladı. “Diyanet işleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile geliştirdiği hafızlık projesi hakkında bilgi verdi. Bu projenin ilçemizde de iki yıldır devam ettiğini, bu projede emeği geçen Kaymakam Özdemir ve Milli Eğitim müdürü  Konuk’a teşekkürü bir borç bilirim. Biz müftülük olarak Kur’an Kursu adı altında iki tane kurs işletiyoruz. Birisi Eşrefoğlu kız Kur’an Kursu, ikincisi ise Necip Fazıl orta okulu bünyesinde bulunan Necip Fazıl erkek hafızlık kursu. Bizim hafızlık kurslarımızda 55 tane kız öğrenci, 50 tane erkek öğrencimiz bulunmaktadır.  2021 yılında 10 kız öğrencimiz hafızlık diploması aldı. 1 erkek öğrencimizde hafızlık sınavına hazırlanıyor. Şu soğuk günde kalplerimizi ısıtan, gönüllerimizi ısıtan, Aziz Ceylan ve Ali Aydın abilerimizin yapmış olduğu bu iyilik hareketini gerçekleştirdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 Hayırsever işadamı Aziz Ceylan’da konuşmasında yapılan bina hakkında bilgi verdi. Ceylan, “1. Kat eğitim, 2. Kat yatakhane, 3. Kat çok amaçlı salon, bodrum ise yemekhane olarak hizmet verecek. Bu eserin yapımında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür etti. Bu tesiste yetişecek hafızlarımız, vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’da konuşmasında; “böyle güzel hayırseverler var, ben Kur’anı Kerim için, hafızlık kursu için binada yaparım, malımdan da vazgeçerim diyebilen imanın sahiplerini tebrik ediyorum, inancın sahiplerini tebrik ediyorum. Biz şahidiz zaten, Aydın ve Ceylan ailesinin Beyşehir’de ki varlığını ve varlıklarının şehre nasıl yansıdığını, ahlaki değerlerinin ne olduğunu şahidiyiz. Güzel insanlarımızdan, iki aileden bahsediyoruz. Beyşehir toprağından hain çıkmaz, Beyşehir toprağından inançsız çıkmaz, çıkarsa barınamaz. Beyşehir insanı ibadette kusurları olabilir, ama yaşam biçiminde Allah’tan korkar, kuldan utanır, Peygamberinin sünnetinden gider. Bende sizlerin huzurunda Ali Aydın abime, Aziz Ceylan abime teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Özdemir’de konuşmasında: “günümüzde Müslüman gençliğin dini eğitim alacağı, tesislerin yetersiz olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Eğer biz yeni neslin dini eğitim alacağı tesisleri kuramazsak; bu gençlerimiz bu çocuklarımız başka fikirlere sahip olacaklar ve cehaletin içine gireceklerdir. Zaten gençliğin hem dini, hem de ahlak yönünden oldukça yetersiz bir yöne gittikleri görüyoruz. Dünyada da alevlenen ahlak buhranı maalesef ülkemizi de etkilemektedir.  Bu yönüyle burada açılan bu Kur’an Kursta, Kur’an’ın okutulacağı, Peygamber Efendimizin tanıtılacağı ve sevdireceği, hafızların yetiştirileceği, bu mekan oldukça önemli bir eğitim kurumu olarak değerlendirebiliriz. Bu önemli kurumların yapımına katkı sağlayan Aziz Ceylan abimiz ve Ali Aydın abimize öncelikle şükranlarımızı iletirim” dedi.

Konuşmaların ardından binanın devir teslim evrakları imzalanarak binanın mülkiyeti ve sorumluluğu Diyanet İşleri Başkanlığına devredildi. İmza töreninin ardından hayırseverlere plaket takdim edildi.