BEYŞEHİR - 13-16 Eylül tarihleri arasında KONSİAD’ın ‘iki başkent buluşuyor’ adı altında düzenlediği KONEXPO kültür ve sanayi etkinliğine Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de katıldı. Etkinlikte Beyşehir Kaymakamlığı, Beyşehir Belediye Başkanlığı ve Ticaret Odası’nın müşterek açtığı standlar büyük ilgi gördü.
Etkinliğin sona ermesinin ardından Beyşehir’e dönen Kaymakam Başıbüyük, Beyşehir Göl’e değerlendirmelerde bulundu.
Bu yıl ilki düzenlenen etkinliğin amacının Konyalı işadamları, bürokratları bir araya getirerek bunların bilgi birikimlerinin birleştirilmesi olduğunu belirten Başıbüyük, Beyşehir’den de işadamı, bürokrat ve sivil toplum örgütü temsilcileri nezdinde önemli isimlerin organizasyonun yapıldığı İstanbul Feshane’de buluştuğunu vurguladı.
Etkinliğin gala gecesinde düzenlenen yemekte aralarında bölgenin değerli işadamları Kemal Şahin ve Ali Akkanat gibi isimlerlerle de bir araya gelme fırsatı bulduklarını dile getiren Başıbüyük, oldukça coşkulu geçen organizasyonda açılan Beyşehir standının da yoğun ziyaretçi ilgisi çektiğini bildirdi.
Birlikte oluşturulan standa ilçenin önemli bir üretimi olan ve Türkiye’de de ses getiren av tüfeklerinin görücüye çıktığını anlatan Başıbüyük, yöresel ürün tarhana ve antik, etnografik eserlerin bulunduğu depodan götürülen önemli eserlerin de sergilendiği bir stand açtıklarını belirtti.
Beyşehir’i bu etkinlikte başarıyla temsil ettiklerine inandıklarını kaydeden Başıbüyük, İstanbul’da yaşayan Beyşehirliler ve işadamlarının da beklediğinin üzerinde bir katılım gösterdiğini söyledi. Başıbüyük, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Yani benim beklediğimin daha üzerinde bir işadamı yoğunluğunun İstanbul’da olduğunu gördüm, çok büyük işadamlarımız var Beyşehirli… Bu işadamlarımızın bir kısmı birbirini tanımıyor, yani buradaki işadamlarımız onları tanımıyor, onlar bunları tanımıyor, onlar birbirini tam tanımıyor, buradaki bürokrasiyi ve yerel yönetim temsicileriyle tanışmıyorlar. Bu etkinliğin en önemli katkısı, bu insanların bir araya gelip birbirini tanıması, ilçemiz için bölgemiz için neler yapabileceğimizin konuşulması oldu. Bu anlamda en verimli alan buydu. Yani, işin aslı, en güzel sonuç burada doğdu. İnşallah bu etkinlik, birinci etkinlik olması nedeniyle belki insanlar biraz hazırlıksızdı buna; önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesi planlandı, eğer devam ederse daha erken zamanda bu etkinliğe nasıl katılacağını insanlar, sivil toplum kuruluşları, sanayi üretimi yapan firmalar hazırlıklarını yapar ona göre katılır. Daha başarılı sonuçlar önümüzdeki yıllarda çıkar diye düşünüyoruz. Yani bu Konya’nın ilk etkinliği imiş, iki başşehir buluşuyor biliyorsunuz; İstanbul Osmanlı’nın baş şehri, Konya Selçuklu’nun baş şehri. Bu anlamda hakikaten ses getiren bir etkinlik oldu”