Gaspcılar Jandarmadan kaçamadılar

BEYŞEHİR - Petrol istasyonun güvenlik kameralarına da yansıyan gasp olayının ardından harekete geçen Konya İl Jandarma Komutanlığı,  şüphelileri yakalamak için özel bir ekip kurdu. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen Jandarma ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışmalarını derinleştirdi. Jandarma, olayla ilgili olarak ilçe merkezinde ve bağlı 2 ayrı mahallesinde yaşayan Ö.S. (26), A.A. (18) ve S.S.’yi (27) gözaltına aldı. Sorgulamalarında yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen ancak verdiği çelişkili ifadelerle dikkat çeken zanlılar, çıkarıldıkları Beyşehir Adliyesi’nde savcılık tarafından tutuklanmaları talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak Seydişehir cezaevine gönderildi. Zanlılar, cezaevine gönderilmeden önce sağlık kontrolünden geçirildikleri Beyşehir Devlet Hastanesi’nde gazetecilerin yönelttiği gasp olayı ile ilgili soruları cevapsız bıraktı.
         OLAY…
         Beyşehir-Isparta Karayolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda çalışan pompacıyı 4 Kasım günü saat 01.00 sıralarında kürek ve muştayla gasp eden 3 kişi, pompa görevlisini markete kilitleyip kaçmış, yaşanan gasp olayı, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenmişti.
         İşyerinde pompa görevlisi olarak çalışan Ali Kaya, gece saatlerinde istasyonda uyuduğu sırada kapıya vurarak bir kişinin gelmesi üzerine ayağa kalkmış, müşteri sandığı kişinin ileride benzininin bittiğini ve yakıt almak için geldiğini söylemesi üzerine istasyonda benzin satışı yapmadıklarını söylemiş, ancak  şahsın bu defa sigara satın almak istemesi üzerine yerinden kalkarak markete doğru yönelmişti. Kaya, marketin kapısını açıp raflara uzanıp sigarayı vermek istediği sırada aniden 3 kişi olan şahıslar tarafından kürek ve muşta ile tehdit edilerek  cebinden çıkardığı işyerine ait 600 lira gasp edilmişti. Gaspçılar, ardından Kaya’yı markete kilitleyerek kaçmış ve yaşanan gasp olayı işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilmişti.