Katil Zanlısı, 'Ekmeğime Mani Oldu, Onun İçin Öldürdüm'

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, aynı cadde üzerindeki karşısında bulunan boş dükkanı kiralayarak fırın açmak isteyen kişiyi öldürüp 2 kişiyi de yaralayan cinayet zanlısı fırıncı, tutuklandı.

Fırıncı, adliye çıkışında gazetecilerin “pişman mısınız” sorusuna, “pişman değilim, zevk alıyorum” cevabı verdi.

Olay, 27 Ağustos Cumartesi günü Beyşehir ilçesi Dalyan Mahallesi 40463. Sokak üzerinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, fırıncılık yapan Erdal Üstüner ortağı ve pastane ustası ile birlikte kiraladıkları işyerinde olduğu esnada, kendisi gibi fırıncılık yapan S.G.'nin silahından çıkan kurşunlara hedef oldu.

Fırıncı ve aynı zamanda harita mühendisi olan Erdal Üstüner’le birlikte yanındaki ortağı Y.A. ve pasta ustası M.Ş. de silahla vurularak yaralandı.

Silahlı saldırı sonrası Erdal Üstüner kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybederken, yaralanan 2 kişi ise aynı hastanede tedavi altına alındı.

M.Ş. daha sonra Konya’ya sevk edildi.

Olayın ardından cinayet zanlısı, kullandığı aracı mezarlık arkasında terk ederek kayıplara karıştı.

ŞÜPHELİ KAFEDE YAKALANDI

Ekipler iki gün önce gece saatlerinde Ankara Yenimahalle ilçesinde bulunan bir kafede şüpheli S.G. ve birlikte kaçtığı düşünülen M. İ.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

Bu arada, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Karapınar'da bulunan şüpheli S.G.'nin oğlu R.G. ve kardeşi H.G. de gözaltına alınmak üzere Konya'ya getirildi.

Kasten öldürme suçundan gözaltına alınan şüpheli S.G. ile diğer şüpheliler M. İ., R.G. ve H.G. soruşturmanın yürütüldüğü Beyşehir İlçe Emniyeti Müdürlüğüne sevk edildi.

EMNİYET'TEKİ SORGULARI İKİ GÜN SÜRDÜ

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ek gözaltı süresi ile birlikte iki gündür devam eden sorgulamalarının ardından işlemleri tamamlanan cinayet zanlısı ve zanlıya yardım ettiği iddia edilen diğer şüpheliler, Beyşehir Adliyesi’nde çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak Seydişehir cezaevine gönderildi.

Katil zanlısı S. G. adliye çıkışında gazetecilerin “pişman mısınız” sorusuna, “pişman değilim, zevk alıyorum” cevabı verirken, “neden öldürdünüz” sorusunu ise, “Ekmeğime mani oldu, onun için öldürdüm” yanıtını verdi.