Kırsalda Yaşayan Minikler Köy Yaşam Merkezlerinde Eğitim Görecek

BEYŞEHİR - Beyşehir'de kırsal mahallelerde yaşayan minikler, kurulacak köy yaşam merkezlerinde eğitim görmeye başlayacak.

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni bir projesi olan köy yaşam merkezleriyle ilgili olarak Beyşehir’de de çalışmalar içerisinde olduklarını belirtti.

Kırsal mahallelerde mevzuat gereği ana sınıfı çağındaki öğrencileri taşıma merkezlerine taşıyamadıklarını vurgulayan Konuk, mahallelerde açtıkları köy yaşam merkezleri ile bu miniklere buralarda eğitim vermenin arayışı içerisinde olduklarını belirterek,

“Biz köy yaşam merkezi kurulan yerleşim merkezlerine öğretmen görevlendirmesi yaparak okul öncesi çağındaki öğrencilerimizin de bu eğitimlerden istifade etmesi için çaba gösteriyoruz.” dedi.

Amaçlarının köy yaşam merkezlerinde öğrenci sayısı 5’e ulaştığında orada bulunan okulları açmak ve bu yerleşim merkezindeki bu okullara öğretmen görevlendirmesi yapmak olduğunun altını çizen Konuk, şunları kaydetti: “Biz de bunun ilkini Konya’da bir örnek olsun diye Beyşehir’in Bayat Mahallesi’nde gerçekleştirdik. Oradaki okulumuzun iç dizaynını da bir hayırseverimiz sağladı, kendisine de bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Şimdi ise köy yaşam merkezi adında inşallah buranın dışında da bir hayvanat bahçesi oluşturabilmek arzusu içerisindeyiz. Zaman zaman ilçemizde öğrenim gören öğrencilerimizi buraya götürüp bir farklılık oluşmasını sağlamak istiyoruz. Sadece Bayat’ta değil diğer mahallelerimizde de benzer çalışmalarımız var. Karahisar, Fasıllar, Çiçekler, Eylikler,Aşağıesence ve bazı yerleşim merkezlerinde de köy yaşam merkezlerine ilişkin yürütülen çalışmalar bulunuyor. Köy yaşam merkezlerinin kurulduğu okul binalarını yürütülen bu proje ile atıl vaziyetinden de kurtarmış oluyoruz..” ifadelerini yer verdi.