Kışa arıkeki ile hazırlanıyorlar

    BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesindeki arıcılar arılarını kışa arıkeki yedirerek hazırlıyor. Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, ilçe genelinde bal üretimi yapan arıcıların arı kolonilerini kışa güçlü girmeleri için arılarına arıkeki ve şerbet yedirerek hazırladıklarını söyledi. İç Anadolu Bölgesinde kış aylarının soğuk geçtiğini bildiren Ersözlü,  ''Kolonide arı sayısı ve yiyeceği çok olması arıların kışı en asgari zayiatla geçirmesini sağlayacaktır. Hava sıcaklığının 20 derecenin üzerinde olduğu şu günlerde zayıf ve yiyeceği az olan arıların tespit edilerek arıkeki ve şerbetle beslenmesi gerekir. Aksi durumda arıların bahara çıkması çok zor olur. Çoğu arı ölümleri yiyeceği yetersiz kolonilerde arıların aç kalması sonucu gerçekleşir'' dedi.