Sağlık Çalışanlarından Beğeni Toplayan Resim Sergisi

BEYŞEHİR - Beyşehir’de görev yapan sağlık çalışanlarının el emeği resim çalışmaları hemşireler haftası kapsamında açılan sergide görenleri adeta büyüledi.

Beyşehir Devlet Hastanesi’nde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Dr.Turgut Reis Koç ile aynı hastanede görev yapan anestezi teknikeri Ayşe Müberra Yıldırım ve hemşire Ayşegül Kıvrak’ın çalışmalarından oluşan resim sergisi Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi’nde sanat severlerin beğenisine sunuldu.

Açılışın ardından sergiyi gezenler sağlık çalışanlarının gözler önüne serdiği resim çalışmalarını çok beğendiklerini ifade etti.

"KÜÇÜKLÜĞÜMDEN BERİ RESİME İLGİ DUYUYORUM"

Genel Cerrahi Uzmanı Dr.Turgut Reis Koç, Beyşehir Devlet Hastanesi idarecilerine hemşireler haftası kapsamında çalışmalarına böyle bir sergileme imkanı verdiklerinden dolayı teşekkür ederken, “Burada yağlı boya, akrelik, karakalem ve kolaj çalışmalarımı sergiliyoruz. Hepsi ayrı bir dünya, renk cümbüşü ve ayrı bir güzellik. Mesleğimizde bazı zamanlar zor oluyor, stresli olduğumuz anlar oluyor. O dönemlerde bu çalışmalar insanı ayrı bir güzel dünyaya çekiyor. Merakı, ilgisi olan tüm arkadaşlara tavsiye ederim. Bugüne kadar 100’e yakın resim çalışmam oldu ama burada 20-25 civarında bir çalışmayı sergiliyoruz. Küçüklüğümden beri hatta ortaokulda ve lisede de resme karşı bir ilgim vardı, çalışıyordum. Ama üniversitede tıp eğitimi dolayısıyla fazla zamanımız olmadı. O kadar yoğunduk ve uzmanlık eğitiminde keza, ama uzmanlık eğitiminde tekrar başladım o dönem. 10-15 yıldan beri ara ara, zaman buldukça resim yapmaya çalışıyorum” dedi.

"MEMLEKETİMDE SEVEREK GÖREV YAPIYORUM"

Daha önce de açılan kişisel sergileri olduğunu ifade eden Dr.Koç, Beyşehir Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 10 yıldır görev yaptığını da hatırlatırken, memleketinde severek görev yaptığını ve memleketinin insanlarına hizmet vermekten çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Bundan sonra da resimler yapmaya devam edeceğim. Bundan sonra seri çalışmalar olacak. Çünkü, ilçemizde resim sanatında böyle bir eksiklik olduğunu görüyorum. Beyşehir dünya doğa harikası bir yer. Bu güzelliklerin çok daha fazla resmedilmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Açılan resim sergisinde çalışmalarını gözler önüne seren Devlet Hastanesi’nde görevli anestezi teknikerlerinden Ayşe Müberra Yıldırım da, ilkokul yıllarından bu yana resim çalışmalarını hobi olarak sürdürdüğünü belirterek, bu konuda herhangi bir eğitim de almadığını söyledi.

"TAMAMEN HOBİ OLARAK YAPIYORUM"

Hastaneye atanmadan önce taş boyama çalışmaları da yaptığını ancak göreve başladıktan sonra tuvale resim yapmaya başladığını anlatan Yıldırım, “Tamamen hobi olarak yapıyorum. Hiçbir eğitimim yok. Burada 2 yıldır görev yapıyorum. Atandıktan sonra resim için çok fazla zamanım olmadı ama yine de fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum. Çalışmalarımda akrelik boya kullanıyorum” diye konuştu.