Sebze Ve Meyve Fiyatlarının Yüksekliği Kış Şartlarıdır

BEYŞEHİR - Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte artan sebze ve meyve fiyatları özellikle dargelirli ailelerin bütçesini olumsuz etkilerken, aşırı yükselen fiyatlara ticaretini yapan esnafın değil olumsuz hava koşullarının sebep olduğu belirtildi.

Beyşehir Sebzeciler Derneği Başkanı Selim Haştar, yaptığı açıklamada, Ocak ayının gelmesi ile birlikte yurt genelinde hüküm süren ağır kış şartlarından dolayı sebze ve meyve sektöründe bazı sıkıntılar yaşanmakta olduğunu belirtti.

Üretim merkezlerinde de havaların soğuk gitmesi nedeniyle birçok üründe verim kaybı yaşandığına dikkati çeken Haştar, yaşanan verim kaybının ürünlerin fiyatlarında anormal bir yükseliş yaşanmasına yol açtığını kaydetti.

Haştar, "Gece gündüz demeden tedarik zincirinde bulunan tüm esnaf arkadaşlarımız bir şekilde üretim noktalarından sebze ve meyve tedariğini de tamamlamaktadır..Ürün fiyatları konusunda bilgi almak isteyen vatandaslarımız internet üzerinde Antalya, Serik ve Alanya hal piyasasındaki satış rakamlarını internet üzerinden takip edebilir. Fiyatların yüksek olma sebebi esnafımız değil mevcut kış şartlarıdır." ifadelerini kullandı.