Sefer'in AK Partiye Katılmasına, Muhalefetten Şok İddia

HÜYÜK - İYİ Parti Hüyük İlçe Başkanı Keziban Embiyaoğlu, Bizlerin oylarını isteyip, kazanıp başka parti’ ye geçmesini Hüyük Halkına ve seçmenine hakaret olarak görüyoruz!!!

TBMM Grup Toplantısı’nda törenle AK Parti’ye katılan Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer ile ilgili ilçeyi karıştıran iddialar gündeme geldi. İYİ Parti Hüyük İlçe Başkanı Keziban Embiyaoğlu, “Belediyeyi kim yönetiyor?” diye sordu.

Bağımsız Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer’in AK Parti’ye katılması seçmeni ve muhalefet partilerini kızdırırken, İYİ Parti Hüyük İlçe Başkanı Keziban Embiyaoğlu, Sadık Sefer ile ilgili şok iddialarda bulundu. Embiyaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AK Parti’ye karşı destek verdiklerini belirtti.

Embiyaoğlu, “Hüyük halkına ve kamuoyuna duyuru” başlıklı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İYİ PARTİ Genel Merkezimizin Hüyük’te aday çıkarmamızı belirtmesine rağmen ilçe teşkilatımız olarak biz bağımsız aday olan Dr. Sadık Sefer’e destek verdiğimiz takdirde AKP adayının seçimi kaybedeceğini bildirdik ve görüşümüz genel merkezimiz tarafından kabul edildi.

İYİ PARTİ Hüyük İlçe teşkilatı ve partililerimiz olarak Sadık Sefer’e desteğimizi verdik. İlçe Teşkilatımızın ve seçmenin tek isteği alınacak önemli kararlarda halkla ve STK’ları ile istişare edip hep birlikte halkın isteği yönde hareket etmesiydi. Sadık Sefer de alınacak önemli kararlarda bizlerle istişare edeceğine dair söz vermişti.

Başkan bu altı aylık sürede devletten ne istedi ve hangi yatırımları yapmak istedi de hükümet buna izin vermedi. Bunları istişare etmeden nasıl bir karar verdi. Bunu kendisine sorduğumuzda benim de haberim yok ben de medyadan öğrendim demesi çok düşündürücü.

Kendisi karar vermediyse kararı veren kim? Belediye’yi kim yönetiyor? AKP’ye geçmek için kim müracaat etmiş? Kendisine destek veren seçmen bağımsız aday olduğu için oy verdi. Bizlerin oylarını isteyip, kazanıp başka partiye geçmesini Hüyük halkına ve seçmenine hakaret olarak görüyoruz!!!
Sürecin takipçisi olacağız.”