Şehit Kabirleri Yenilenecek

Hüyük ilçesinde yer alan şehit kabirlerinin, Şehitlik Yönetmeliği’ne uygun şekilde tadilat ve yenileme çalışmaları yapılacağı bildirildi.

Hüyük Belediye Başkanı Dr. Sadık Sefer, Konya Büyükşehir Belediyesi Şehit ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nden Sosyolog Harun Pulluk ve Konya Merkez Komutanlığı’ndan Kıdemli Astsubay Başçavuş Bülent Erbay, ilçeye bağlı dış mahallelerde bulunan şehit kabirlerinde incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemeler sonucu, şehit kabirlerinin durumu raporlanarak, ihtiyaç duyulanların Şehitlik Yönetmeliği’ne uygun olarak yenilenmesine karar verildi.

Belediye Başkanı Sefer, "Vatan savunmasında şehadet şerbeti içen kahramanlarımızın ebedi istirahatgahlarının daha temiz ve bakımlı olması için çalışmalar başlattık. Belediye ekiplerimiz düzenli olarak temizlik ve bakım çalışmalarını sürdürüyor. Yıpranan bayrak direklerini değiştiriyor, mezar başlıklarını ve mezarlıkları Şehitlik Yönetmeliği’ne uygun hale getiriyoruz. Bu süreçte bize destek veren Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Konya Merkez Komutanlığı’na duyarlılıkları için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.