Şehit Türkan Tekin Kız Anadolu İHL sınavla öğrenci alacak

BEYŞEHİR - Beyşehir'de bulunan Şehit Türkan Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bundan böyle  sınavla öğrenci  almaya başlayacağı bildirildi.

Beyşehir Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, eğitim kalitesinin her geçen yıl arttığı Beyşehir ilçesinde, 2023 vizyonu hedeflerine ulaşılması noktasında mesai harcayan bir eğitim kurumu olduklarını belirterek,  ilçede bir okulun daha fen ve sosyal bilimler programı uygulayan lise sıfatı ile sınavla öğrenci alan eğitim kurumları arasında yerini aldığını söyledi.

Konuk, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde açılışı gerçekleştirilen Şehit Türkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 2016-2017 eğitim öğretim dönemi üniversite sınavında Türkiye geneli sözel alan grubunda ciddi başarılara imza attığını aktardı.

Musa Konuk, şunları kaydetti:  "Bu sayede  sözkonusu eğitim kurumumuz 2017-2018 eğitim öğretim döneminde fen ve sosyal bilimler programı uygulayan okullar grubuna dahil edilmiş olup 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren de sınavla öğrenci alacak bir proje okulu haline dönüşmüştür. Bu yıl Türkiye genelinde yapılacak merkezi sınavla belirtilen okulumuz 30 öğrenci, mahalli yerleştirmeyle de 102 öğrenci alacaktır"