Şenyurt, İktidar Beyşehir'i Görmezden Gelmeye Devam Ediyor

BEYŞEHİR -CHP Beyşehir İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt, yazılı açıklamada bulunarak; iktidar Beyşehir'i görmezden gelmeye devam ediyor dedi.

Şenyurt açıklamasında; 

"Cennet Vatan" diye nitelendirdiğimiz eşsiz şehrimiz Beyşehir'i Beyşehir yapan değerlerimizden ikisi; atalarımızdan bize miras kalan tarihi dokumuz ve gölümüzdür.

Bu varlıklarımızı korumak Beyşehirli tüm vatandaşlarımızın görevidir. İlçemizin adeta kimliğidir bu değerlerimiz. Gelin görün ki son 20 yıldır iktidar olan AKP'nin Beyşehirimize gereken yeterli desteği vermediğine hep birlikte şahitlik etmekteyiz.

CHP Beyşehir olarak iktidarın getiremediği hizmetleri sormak boynumuzun borcudur...

2015 yılı Mayıs ayında İlçemizin en eski Mahallesi olan Eşrefoğlu Camii ve külliyesinin yer aldığı İçerşehir Mahallesi'nde "Sokak Sağlıklaştırılması ve Tescilli Binaların Restorasyonu Projesi"nin tanıtımı yapılmış olup henüz aradan geçen 7 yıla rağmen bir ilerleme kaydedilememiştir.

Proje ne durumdadır, hangi nedenlerle bitirilememiştir? Tüm Beyşehir adına İktidara soruyoruz...

Aynı şekilde defaten sorduğumuz bugün bir kere daha soracağımız mesele de "Beyşehir Gölü Temizleme Projesidir" . Buradan AKP yetkililerine sesleniyoruz, bu projeye 2022 yılı bütçesinden pay ayrılmış mıdır, AKP Konya Milletvekillerinin bu konu ile ilgili bir çalışması var mıdır? Yoksa Gölümüz kaderine mi terkedilecektir.

Bunların yanında Örgüt olarak mahalle ziyaretlerimizde bizlere şikayet olarak bildirilen konulardan bir diğeri de, Üzümlü mahallesinde yılan hikayesine dönmüş stadyum ve TOKİ konutlarının bir türlü bitirilememiş olmasıdır.

Bilindiği üzere Üzümlü ve Huğlu mallelerimizde faaliyet gösteren silah sanayii adeta şehrimizin ekonomik anlamda lokomotifleridir. Yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı bu mahallelerimizde, büyük bir iş gücü ve üretilen devasa bir katmadeğer vardır. İşsizliğin olmadığı bu bölgede gençlerimiz işlerinden arta kalan zamanlarını futbol ile değerlendirmektedir. Gençlerimizi birçok kötü alışkanlıklardan koruyan spor merakına iktidarın duyarsız kalması ve desteklememesi düşündürücüdür. Yıllardır Üzümlü halkına söz verilen stadyum; hatta mahallenin stadyum yapılacak yeri Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devretmesine rağmen bu verilen söz tutulmamıştır. Geçtiğimiz yaz geniş katılımlı olarak Üzümlü'de düzenlenen bizlerin de katılım sağladığı yemekte AKP'li yetkililerin stadyum sözlerini yinelediklerine şahitlik ettik. Geldiğimiz nokta yine hüsran ve herhangi bir çalışma başlamış değildir. Yıllık yüz milyonlarca dolar ihracat hacmine sahip Üzümlü ve Huğlu mahallelerinin süper amatör kümede oynayan takımları maçlarını 30 km uzakta Beyşehir ilçe merkezinde ve Derebucak ilçesinde oynamaktadırlar.

Soruyoruz: Üzümlü ve Huğlu'da yapılması sözü verilen stadyumlar ne zaman inşa edilecektir...

Elbette sorularımız bununla da bitmemektedir..

Üzümlü mahallesinde 2020 yılında projelendirilen 106 konutluk, kurası bile çekilen TOKİ projesi ne zaman vatandaşa teslim edilecektir? Geçtiğimiz yıllarda ihalesi yapılan projenin müteahhitleri neden işe başlamamıştır. Kasım 2022 de yapılan yeni ihale de aynı kadere teslim olmaması için ne gibi önlemler alınmıştır. 450 günlük iş teslimi süresi içerisinde konutlar halkımıza teslim edilebilecek midir? Soruyoruz.