BEYŞEHİR-Türkiye’de, tüfek sektörünün önemli merkezlerinden birisi olan Beyşehir’e bağlı Üzümlü beldesinde faaliyet gösteren silah sanayicileri, bürokratik engellerin kaldırılması halinde istihdam imkanlarının daha da artacağı müjdesini verdi.
Üzümlü beldesinde faaliyet gösteren, Artemis, Torun, Kral, Lazer,Bora,Saka,Zafer,Kale,Falcom,Derya,Doruk,Asena,Öncü,Volkan,Hilal, Target, Nokta, Panzer Silah Sanayi ile Alternatif ve Teknik Makine adlı firmalardan oluşan 20 tüfek üreticisi şirketin temsilcisi Beyşehir’de Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda toplu olarak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, tüfek sanayinin önündeki bürokratik engellere dikkat çeken sektör temsilcileri, bu engellerin kaldırılması halinde bölgede sağlanan istihdam imkanlarının daha da artacağını bildirdi.
Silah sanayisinin Beyşehir ve bölgesi ekonomisinde çok önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, yörede üretilen yivsiz av tüfekleri pazarında, gerek iç, gerekse dış pazarda ciddi bir daralma ve rekabetin yaşandığını belirtti. Bu nedenle yeni arayışlara ihtiyaç olduğundan söz eden tüfek üretimi yapan firmaların temsilcileri, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bugün, dünyada birçok ülkede üretimi yapılan ve uluslar arası ticarette büyük bir Pazar potansiyeline sahip yivli av tüfekleri, tabanca ve hafif savunma sanayi ürünleri üretiminde ülkemizde kısıtlamalar ve bürokratik engeller mevcuttur. Yine üretimini yaptığımız yivsiz av tüfekleri üretim ve pazarlamasında birçok belirsizliklerle karşı karşıyayız. Bu engeller kaldırılıp üretim izinleri kolaylaştırılırsa, hem ülkemiz hem de bölgemiz ekonomisi açısından ciddi potansiyeller, ihracat ve istihdam artışları oluşacaktır.”
“12 EYLÜL REFERANDUMU FIRSAT OLACAK”
12 Eylül referandumunun silah sektörü için de bir umut olacağı ümidini taşıdıklarını da vurgulayan sektör temsilcileri, değerlendirmelerine şöyle devam ettiler:
“28 Şubat sürecinde sektör olarak yaşadığımız sıkıntıları hepimiz hatırlıyoruz. Biz 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda demokrasi üzerindeki vesayetle beraber silah sanayisi üzerindeki vesayetlerin de kaldırılma fırsatları doğacağına inanıyoruz. Bunun sonucunda, bölgemizde yeni üretim alanları, istihdam artışları ve özellikle bölgeden yapılan ihracatın artarak ülke ekonomisine de katkıda bulunacağına inanıyoruz. Bu nedenle 12 Eylül’de yapılacak referandumu bölge insanı olarak her türlü siyasi mülahazaların dışında tutarak, partiler üstü mesele olarak ele alıp, yapılan anayasa değişikliğinin kabul edilmesi için gereken gayreti göstermeliyiz.”