Mevlana Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı apartmanda şantiye suyunun kesilmesi üzerine susuz kalan apartman sakinlerinin su ihtiyacı bina önüne getirilen 2,5 ton kapasiteli bir tankla karşılanmaya çalışılıyor. Apartman sakinleri ise tankın 20 dairelik bir binanın su ihtiyacına yeterli gelmediğini savunarak, sorunun çözüme kavuşmasını bekliyor.
Apartman yöneticisi Reyhan Vural, bina önünde toplanan bazı apartman sakinleri adına gazetecilere yaptığı açıklamada, binanın yapımını üstlenen müteahhitle, arsa sahibi arasında yaşanan anlaşmazlık yüzünden apartman sakinlerinin susuz kaldığını öne sürdü.
1,5 yıl önce bina inşaatının tamamlanmasının ardından apartman sakinlerinin dairelerine oturmaya başladığını belirten Vural, “Elektriğimiz, telefonumuz bağlı olmasına rağmen su konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Müteahhitle arsa sahibi arasında yaşanan ve yargıya intikal eden anlaşmazlık sonucu, oturma ruhsatı alınamayan binada oturan apartman sakinleri bugüne kadar su ihtiyacını şantiye suyundan karşılıyordu. Ancak, şantiye suyu arsa sahibinin üzerine olduğu için ve arsa sahibinin de Belediyeye avukatı aracılığıyla bu suyu kestirmek üzere müracaat etmesi üzerine bu su da kesildi. 2 gündür bina susuz kalınca, müteahhitimiz apartman sakinlerinin mağdur olmaması için binanın önüne 2,5 ton kapasiteli bir su tankı getirdi. Ancak, bu tanktan güneş enerjilerine ve şebekeye verilen su yeterli gelmiyor, üst katlara su çıkmıyor, bu tank sorunu ne kadar zaman çözüme kavuşturur? Bu binada 20 kişi bu yüzden susuz yaşamaya başladı.”dedi.
Apartman sakinlerinin şantiye suyunu kullandığı dönemde bedelini hem iki katı bedelle, hem de ortak olarak paylaşarak ödediğini vurgulayan Vural, “Müteahhitimiz binaya tanktan su vermeye çalışıyor, ancak bu tankın suyu kaç kişiye yetebilir. Bu suyla ne yapabiliriz? Bu suyu içemeyiz, makineyle çamaşır, bulaşık yıkayamayız. Ne yapabiliriz, veya kaç saat, kaç dakika yeter?.”diye sordu.
Yetkililere seslenen Vural, müteahhitle arsa sahibi arasında yaşanan anlaşmazlığın giderilmesi konusunda yardım beklediklerini belirterek, “Bu olmayacaksa, 2 yıldır devam eden yargı sürecinin nasıl sonuçlanacaksa sonuçlanıp bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. Belediyemizden ise isteğimiz; her dairemizin önünde su saati bağlı. Dairelerimize şebeke suyu bağlansın, apartman sakinleri olarak şantiye suyundan ödemeye bile razıyız. Bu kadar insan 2 kişi arasında yaşanan bir anlaşmazlık yüzünden mağdur olmamalı, diye düşünüyoruz.”dedi.
Apartmanın müteahhiti ve aynı zamanda sakini Şahin Sunar ise, arsa sahibinin kendisine olan 40 bin liralık borcu ödemediğini, bu borcun silinmesi halinde tapuları vereceğini söylediğini ileri sürerek, şunları kaydetti:
“Kendisiyle bu yüzden mahkemeliğiz. Tapu olmayıp, ruhsat da mal sahibi üzerine olunca herhangi bir yaptırım uygulayamıyoruz. Şebeke suyunu da onun adına açtırdığımız abonelikten karşılıyorduk. Onu da kestirince, apartman sakinlerinin mağdur olmaması için Belediyeye müracaat ettim, kendi adıma şantiye suyunun verilmesini talep ettim. Belediyenin vereceği cevabı bekliyoruz."