Tobb’dan Beyşehir Dahil Konya’ya 9 Okul

BEYŞEHİR - Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akbıyık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılım sağladığı Konya İl Ve İlçe Oda-Borsa Meclis Üyelerimizle İstişare toplantısına katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise, Konya Sanayi Odası’nın Türk sanayisine ve Konya’ya önemli hizmetlerde bulunduğunu, özellikle pandemi döneminde yaptığı çalışmaların her türlü takdirin üzerinde olduğunu söyledi. Konya’nın gelişmiş bir sanayiye sahip olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Türk sanayisi Marmara Havzası’na sıkışmış durumda. Bizim Marmara Havzası’nın dışında yeni sanayi havzalarına ihtiyacımız var. Konya merkezli yeni bir sanayi havzası oluşturulması lazım. Konya, bu yeni sanayi havzasına liderlik etmeli” şeklinde konuştu.

Bugün TOBB, Türkiye’nin önde gelen başarılı bir kurumuysa bunda Konya’nın da payının çok büyük olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Böyle çalışkan, azimli, vizyoner başkanlar seçerek, camiamıza kazandıran, Konya’ya ve Türkiye’ye hizmet etmesini sağlayan, siz Konyalı kardeşlerime de yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Konya için 9 yeni okul müjdesi veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu; “Konya’da güzel bir işe daha başlıyoruz. Biliyorsunuz, TOBB olarak burada, Başkanlarımızın girişimi sonucunda, bir Hukuk Fakültesi yapmıştık. Şimdi de Konya’daki tüm Oda-Borsa başkanlarımızın talebiyle, TOBB Yönetim Kurulunda yeni bir karar aldık. Akşehir, Beyşehir, Cihanbeyli, Çumra, Doğanhisar, Ereğli, Ilgın, Karapınar ve Seydişehir ilçelerinde birer okul olmak üzere, Konya’da tam 9 okul daha yapacağız. Konya’mıza hayırlı ve uğurlu olsun.”

Toplantıda birer konuşma yapan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de kendi faaliyetlerine, sorunlarına ve beklentilerine ilişkin bilgi verirken Konya'nın Türkiye'nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden birisi haline geldiğini vurguladılar.