Haber Detayı
30 Kasım 2016 - Çarşamba 11:01 Bu haber 5118 kez okundu
 
Beyşehir’de Doğa Tutkunları Doğayı Sevdi
BEYŞEHİR - Beyşehir'de yaşayan doğaseverler, düzenledikleri doğa yürüyüşleri etkinliğine bir yenisini daha ekledi.
Spor Haberi
Beyşehir’de Doğa Tutkunları Doğayı Sevdi

BEYŞEHİR - Doğaseverler, yılın son etkinliğinde Şamlar Mahallesi sınırlarındaki Karayaka Dağı’nın zirvesine doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. 

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Halil Gümüşel, yaptığı açıklamada, dernek bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu’nun 2016 yılının son etkinliğini bin 870 rakımlık zirveye sahip yöre sakinleri arasında Asmagaklık olarak bilinen Karayaka Dağı’na gerçekleştirdiklerini söyledi. Gümüşel, ilçe dışından da katılımcıların olduğu etkinlikte yaklaşık 12 kilometrelik mesafede doğada yürüyüşü gerçekleştirdiklerini, bu esnada tabiatta sonbahar mevsiminin son görüntülerine tanıklık ettiklerini, zirvede ise Beyşehir Gölü’nün bir başka açıdan kartpostallık görüntüler içeren muhteşem manzarasını izleme imkanı bulduklarını söyledi. 

Derneğin 2011 yılından bu yana 98 doğa yürüyüşü etkinliğine imza attığını da vurgulayan Gümüşel, 2016 yılı içerisinde ise bu sayının 27 olduğunu, 2017 yılında da doğa tutkunları olarak bu tür etkinlikleri gerçekleştirmeyi ve doğal güzellikleri olan yeni coğrafi alanları keşfetmeyi  sürdüreceklerini söyledi. 
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Doğa Yürüyüşleri Topluluğu’nun düzenlediği bu tür etkinliklerin özellikle yeni yerlerin keşfedilmesine imkan sağladığını ve ilçenin tanıtımına önemli katkılar sağladığını belirtirken, “Bu tür aktiviteler ilçemizin sosyal faaliyetlerinin daha da zenginleşmesine imkan sağladığı için çok önemsiyoruz. Tüm doğa tutkunlarını ve dernek yönetimini bu anlamda gerçekleştirdikleri bu faaliyetlerden dolayı kutlarken, Beyşehir Belediyesi olarak her zaman yanlarında ve destekçisi olduğumuzu bilmelerini de istiyorum” dedi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehirde, yaşayan, doğaseverler, düzenledikleri, doğa, yürüyüşleri
Yorumlar
Haber Yazılımı